Bagværk Hjemmebag Brød. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: 50 min. Bagetid: ca 35 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Rosinbrød
2 dl vand
50 g smør
25 g gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
200 g kvark (5%)
1 tsk kardemomme
100 g rosiner (ca 1⅔
dl)
500 g hvedemel (ca 8⅓
dl)
æg til pensling og 1 tsk sukker til drys
*
Sådan laves Rosinbrød
1. Smelt smørret og rør vandet i.
Lad det svale knap håndvarmt (35 °C), før gæren røres ud
heri.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, kvark og rosiner.
Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er let og smidig.
2. Lad dejen hæve lunt og tildækket ½ time.
3. Tryk luften ud af dejen og form den til et langt brød.
Bøj enderne ind under brødet.
Læg det på en smurt bageplade eller på en plade beklædt med
bagepapir og lad brødet efterhæve til dækket 20 min.
4. Sæt ovnen på 200 °C.
5. Pisk ægget sammen og pensl brødet med det.
Rids brødet med en skarp kniv, evt i tern, og drys med
sukker.
Bag brødet på nederste ovnrille ca 35 min.
6. Lad brødet svale utildækket på en bagerist.
Tips: Server brødet med smør.
Dejen kan tilsættes reven skal af 1 usprøjtet citron i
stedet for kardemomme.
Dejen kan formes til boller.
Beregn da bagetiden til ca 20 min. midt i ovnen.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Rosiner
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------