Bagværk Hjemmebag Brød. Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: ca 1 time. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Rugbrød, hurtigbagt
4 dl kærnemælk
75 g gær
1 spsk fint salt
evt. 1 spsk kommen eller knust fennikel
2 spsk sirup
500 g rugmel (ca 10 dl)
225 g hvedemel (ca 3¾ dl)
*
Sådan laves Rugbrød, hurtigbagt
1. Lun forsigtigt kærnemælken til 35 °C. Opløs gæren heri.
Tilsæt salt og sirup plus evt. kommen eller fennikel.
2. Rør først rugmelet i gærvæsken og tilsæt derpå lidt efter
lidt hvedemelet.
Ælt dejen godt og længe igennem, til den er blank og smidig.
3. Tril dejen til en pølse og læg den på en smurt, melet
bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir.
Pensl brødet med vand, dæk det med et fugtigt klæde og lad
det hæve lunt ca 1 time.
4. Sæt ovnen på 200 °C.
5. Bag brødet på nederste ovnrille i ca 1 time, til det er
gennembagt og skorpen gylden.
Pensl brødet af og til med vand under bagningen.
6. Pensl brødet med vand, i samme øjeblik det kommer ud af
ovnen.
Lad det køle af på en bagerist med et klæde over, så skorpen
forbliver blød.
Tips: Brødet smager dejligt lunt og friskbagt, men
det er nemmere at skære i pæne skiver efter et døgn.
Kan fryses. Holdbarhed: 4-6 måneder.
Dette er også et "rugbrød": VW T1 Bus 1956-1966.
Se alle de bedste opskrifter med Rugbrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------