Disse herlige tebirkes er bagt med smør og kvark - og de har
både en dejlig smag og konsistens. Tebirkes
er gode til morgenbordet og nemme at bage
(12 stk.)
# Ingredienser
100 g smeltet smør
1 dl mælk
50 g gær
1 æg
½ tsk groft salt
1 tsk sukker
125 g kvark naturel eller hytteost
350 g hvedemel (6 dl)
Pensling: sammenpisket æg eller fløde
Pynt: birkes.
* Tilberedning
Bland smør og mælk i en røreskål.
Rør gæren ud heri og tilsæt øvrige ingredienser
(hold lidt af melet tilbage til udrulning).
Ælt dejen godt igennem.
Rul den med det samme ud i en aflang plade ca. 20x65 cm.
Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag, altså ca. 6x65 cm.
Skær den ud i 12 stykker a ca. 6x10 cm.
Lad brødene hæve på plade, ca. 30 min.
Pensl dem med æg og drys med birkes.
Bag dem midt i ovnen i 12-15 min ved 225 °C.
Server dem flækket, smurt med smør.
Tips: Tebirkes er velegnede til dybfrysning.
INFO: Tebirkes er et stykke dansk morgenbrød af
wienerbrødstypen lavet af dej, smurt med pisket æg og sukker og drysset med
birkes. De findes også med fyld af remonce. Remonce giver en næsten
karamelagtig konsistens. En jydebirkes er en Tebirkes hvor man har valgt at
undlade remoncen
Se alle de bedste opskrifter med Tebirkes
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.