En sød hvedemelsdej
kan fyldes og formes på forskellige måder. Se den lette opskrift på teboller - til
2 brød eller ca 40 boller. Hævetid: ca ½ time
# Ingredienser
50 g gær
5 dl mælk
125 g smør/margarine
40 g (½ dl) melis
1 tsk salt
900 g (15 dl)
hvedemel
æg til pensling
evt. tesukker
evt. 75 g (1½ dl)
rosiner
* Fremgangsmåde
1. Ælt dejen let med
rosinerne, hvis det skal være rosinboller.
Ryst først rosinerne
i en lille plastpose med en anelse mel.
2. Form dejen til
boller, der trilles pæne med melede hænder.
Sæt dem på en smurt
plade og lad dem efterhæve ca ½ time.
3. Klip dem op som
vist på tegningen (se herunder) eller lad dem være, som de er.
Smør med sammenpisket æg og dyp dem evt. i tesukker.
4. Bollerne bages midt
i en varm ovn ved 225 °C i 10-15 min.
Lad dem køle af på
bageristen.
5. Brødet pensles
med pisket æg og drysses med tesukker.
Bages i en varm ovn
ved 200 °C i ca 40 min.
Lad det køle på bageristen.
1. Skær dejen i
portionsstykker og tril bollerne pæne runde med melede hænder.
Læg dem på bagepapir
eller en smurt bageplade.
2. Bollerne kan klippes
op i toppen med en saks, først på den ene led og så på den anden, men det er
ikke nødvendigt. Lad dem hæve.
3. Bollerne skal
pensles med æg inden bagningen, evt. drysses med tesukker.
De kan også pensles
med sukkervand bagefter og dyppes i tesukker eller nødder.