Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Hævetid i alt: ca 50 min. Bagetid: ca 12 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Mængde: 12 stk.
# Ingredienser
til Teboller
50 g smør
1 dl mælk
25 g gær
2 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
300 g hvedemel (5 dl)
1 æg til pensling
*
Sådan laves Teboller
1. Smelt smørret i en gryde og hæld det i en skål.
Tilsæt mælken og rør gæren i, når blandingen er knap
håndvarm, 35 °C.
2. Kom sukker, salt, æg og hvedemel i gærvæsken og ælt dejen
glat og smidig.
3. Lad dejen hæve tildækket og lunt ca ½ time, til den har
fordoblet sit omfang.
4. Ælt dejen kort, rul den til en pølse og skær den i 12
stykker med en skarp kniv.
Form dem til boller.
Sæt dem på en letsmurt bageplade eller på en plade beklædt
med bagepapir.
Sæt ovnen på 225 °C.
5. Lad bollerne efterhæve tildækket ca 20 min.
6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ca 12 min.
på ovnens midterrille, til de er hævede, lette og gyldne.
Lad bollerne køle af utildækket på en bagerist.
Tips: Dejen kan irøres 1 tsk kardemomme eller 50 g
rosiner.
Efter pensling med æg kan bollerne drysses med lidt tesukker
og/eller hakkede mandler.
Eller de bagte kolde boller kan stryges med Glasur.
Kan fryses. Holdbarhed ca 6 måneder.
Der er ikke te i teboller, men de er gode at servere til en god kop te.
Se alle de bedste opskrifter med Teboller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------