Tilbehør. Ovntid: 5-7 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Toast Melba
millimetertynde skiver daggammelt hvidt formbrød eller
sandwichbrød
*
Sådan laves Toast Melba
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Skær skorpen af brødskiverne med en skarp kniv, så kanterne
bliver rene.
2. Anbring brødskiverne på bageristen og sæt den på ovnens
midterrille.
3. Når brødskiverne er svagt gyldenbrune og buer let, er de
gennemtørre og færdige.
Helt afkølede kan Toast Melba opbevares nogle dage i dåse
med tætsluttende låg, men de smager bedst friskristede.
Tips: Toast Melba egner sig som tilbehør til næsten
alle forretter og supper.
Det kræver ikke smør.
Det er nødvendigt at bruge en meget skarp kniv for at få
skiverne tynde nok.
INFO: Melba toast er en tør, sprød og tynd skivet toast,
ofte serveret med suppe og salat eller toppet med enten smeltet ost eller paté.
Det er opkaldt efter Dame Nellie Melba, scenenavnet på den australske
operasangerinde Helen Porter Mitchell.
Dens navn antages at stamme fra 1897, da sangeren var meget
syg, og det blev et dagligt syn på hendes diæt. Toasten blev skabt til hende af
kok og fan Auguste Escoffier, som også skabte Peach Melba dessert til hende.
Hotelindehaveren César Ritz navngav det angiveligt i en samtale med Escoffier.
Melba toast er lavet ved let ristning af skiver brød under en grill på begge
sider. De resulterende brød opskæres derefter lateralt. De tynde skiver
returneres derefter til grillen med de ristede sider mod varmekilden, hvilket
resulterer i toast halvdelen af den normale tykkelse. Således kan det beskrives som et dobbeltbagt brød. Melba toast
er også tilgængelig kommercielt og blev på et tidspunkt givet til spædbørn, der begyndte at få tænder som et hårdt
madstof, som de kunne tygge på. I Frankrig omtales det derfor som croûtes en
dentelle.
Se de bedste opskrifter med Toast Melba
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------