Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Hæve- og hviletid i alt: ca 1¾ time. Bagetid: ca 40 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Ukrainebrød
25 g gær
1½ spsk olie
2 tsk fint salt
50 g sigtemel (1 dl)
375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
æg til pensling
smør til springformen
groft salt til drys
Springform: ca 20 cm
*
Sådan laves Ukrainebrød
1. Lun 1½ dl vand knap håndvarmt (35 °C).
Rør gæren ud heri og lad det stå ca 15 min.
2. Lun 2 dl vand og rør det i gærvæsken sammen med olie og
salt.
3. Tilsæt sigtemelet og ælt så meget hvedemel i, at dejen
bliver glat og smidig.
4. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, ca 45 min.
5. Ælt dejen igennem og form den til et rundt brød.
Læg det i den smørsmurte springform og lad det efterhæve
tildækket og lunt ca 45 min.
6. Sæt ovnen på 200 °C.
Pensl med sammenpisket æg og drys med groft salt.
7. Bag brødet ca 40 min. på nederste rille.
8. Tag brødet ud af ovnen og lad det afkøle let.
Tag det ud af formen og lad det afkøle helt, utildækket, på
en bagerist.
Tips: Spis brødet til supper, fx Borsjtj og Soljanka med kød.
Saltet til drys kan erstattes af lyse birkes eller sesamfrø.
1 dl af vandet kan erstattes af syrnet fløde (smetana) eller
kærnemælk.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------