Forkæl din familie og dine venner med hjemmebagte boller!
Disse lækre boller med aromatiske urter forgylder ethvert måltid. Super
opskrift på gode boller
• Server disse boller som de er som tilbehør til varme
retter.
Forberedelse 15 min + hævning. Tilberedning 15 min. 18 boller
Ingredienser
½ dl vand, 37°C
25 g gær
1 spsk sukker (fremmer hævningen)
2½ dl yoghurt naturel
1 æg
1 spsk flydende margarine
½ tsk salt
1-2 spsk blandede tørrede krydderurter
(fx estragon, kørvel og basilikum)
3 dl fuldkornshvedemel
3 dl hvedemel
Tilberedning
1. Rør gæren ud i det fingervarme vand.
Tilsæt sukker, yoghurt, æg, margarine, salt og krydderurter.
Bland det godt.
2. Bland de to slags mel, men hold 1½ dl tilbage.
Rør yoghurtblandingen i med mixer på mellemste hastighed.
Kom resten af melet i og pisk ved laveste hastighed.
Stop, når dejen er fast og smidig.
3. Smør en stor skål med lidt margarine.
Læg dejen i skålen, dæk med et fugtigt klæde og lad dejen
hæve til dobbelt størrelse, ca. 40 min.
4. Ælt dejen igennem på et melet bord og form den til en
pølse.
Del den i 18 dele og tril dem til boller.
Læg bollerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve til
dobbelt størrelse.
5. Varm ovnen til 225 °C.
Bag bollerne til de er gyldne, 10-15 min.
Lad dem svale på en rist i 10 min. Server bollerne lune.
Urtekrydrede boller:
Pr. bolle: Kalorier 88 = Kilojoule 370
Kulhydrat 16 g Protein 3 g Fedt 2 g (21 %) Fibre 1 g
• Fuldkornsmel tilsætter både fibre og smag.
Tips
For at prøve om gæren er frisk eller ikke,
kan du smuldre lidt gær og sukker i varmt vand.
Efter nogle minutter skal gæren boble og skumme
- det viser, at den
er levende.
Del dejen i lige store stykker og brug håndfladen
til at forme bollerne med.
Tril dem til en ensartet rund form og stil dem til hævning.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.