Overrask
dine gæster, og stil en lille urtepotte ved hver kuvert (med kuvertbrød i). Vi
har krydret dejen med oliven og rosmarin.
Arbejdstid:
25 min. Hævetid: 1 time Bagetid: 25 min. Fryse-egnet. 10-12 stk.
#
Ingredienser til Urtepottebrød
10
g gær
3
dl vand
¾ dl
olie
100
g durummel
1
tsk salt
300
g pizzamel
8-10
sorte oliven (hakkede)
2
kviste rosmarin (finthakket)
1
fed hvidløg
1
spsk olie til pensling
1
tsk flagesalt til drys
Endvidere:
mini-urtepotter,
som kun bruges til mad eller muffinforme
* Sådan
laver du Urtepottebrød
Rør
gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C) og tilsæt olie, durummel og salt.
Tilsæt
pizzamel til passende konsistens.
Ælt
dejen godt igennem og tilsæt oliven, rosmarin og evt. hvidløg.
Del
dejen i 10 stykker og form dem til boller.
Læg
dem i mini-urtepotter fóret med bagepapir eller i muffinforme og lad dem hæve
til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Varm
ovnen op til 225 °C.
Pensl
bollerne med olie og drys med flagesalt.
Stil
dem i ovnen, til dejen er gennembagt det tager ca. 25 min.
Vend
brødene ud af potterne og lad dem køle af på en rist.
Giv
dem evt. 5 min. i ovnen uden potter, så de kan få sprød skorpe hele vejen
rundt.
Tips:
Udelad oliven og rosmarin, hvis du ønsker en mere neutral version.
Eller
prøv at bage brødene med fx hakkede valnødder og valnøddeolie i stedet for olie.
Til urtepottebrød bruges kun nye potter.
Skyl og tør dem grundigt. Smør dem med olie og »bag« dem (før brug) ved 225 °C
i ½ time.
Det ryger lidt, men det betyder ingenting. Lad potterne køle helt af, før de
bruges første gang.
Smør dem med olie inden bagningen. De må ikke vaskes med sæbe eller sulfo. Skyl
dem med rent vand eller tør dem rene.
Du kan også bage store
brød i urtepotter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD