Dejligt, hjemmebagt brød for enhver smag. Valnøddebrødet smager
dejligt sammen med det meste - især ost, og ikke mindst hjemmesyltet marmelade.
1 brød.
Tilberedningstid: ca 20 min. Hævetid: i alt ca 1 time. Bagetid: 30-40 min.
Fryseegnet
# Ingredienser
25 g gær
1½ dl vand
1½ dl kefir
1 tsk salt
1 spsk olie
50 g valnøddekerner
60 g sigtemel (1 dl)
125 g rugmel (2 dl)
200-250 g hvedemel
(3-4 dl)
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
vand. Tilsæt kefir og olie.
Hak valnøddekernerne
og bland dem i.
Rør sigtemel, rugmel
og salt i og tilsæt hvedemelet ad et par gange, til dejen har en passende
konsistens.
Ælt dejen godt
sammen.
2. Dæk dejen med et
fugtigt stykke og stil den til hævning 45 min.
3. Slå dejen ned og
form den til et rundt brød.
Lad det efterhæve 15
min.
4. Pensl med vand og
giv det et par snit med en skarp kniv.
Bag brødet 30-40
minutter ved 225 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------