Langtidshævet
brød smager af mere og bliver ekstra luftigt og saftigt. Disse flutes er skønne
til fx ost eller som tilbehør til suppe.
2
brød. Arbejdstid: 15 min. Hævetid: ca. 1 døgn Bagetid: 20-25 min.
#
Ingredienser til Valnøddeflutes med sirup:
10
g gær
4
dl vand
1
dl græsk yoghurt 10%
1 spsk
mørk sirup
500
g hvedemel
100
g fuldkornshvedemel
15
g salt
200
g valnødder
*
Sådan
laver du Valnøddeflutes med sirup:
DAG
1:
Rør
gæren ud i det kolde vand.
Tilsæt
yoghurt og sirup, og rør godt.
Tilsæt
hvedemel, fuldkornsmel og salt, og ælt dejen godt i 8-10 min., så den bliver
glat og elastisk.
Hak
valnødderne groft, og ælt dem i dejen.
Læg
dejen i en oliesmurt skål, og dæk den med husholdningsfilm.
Sæt
den i køleskabet i 24 timer.
DAG
2:
Vend
dejen ud på et meldrysset bord, del den i 2 portioner, og form dem til 2
flutes.
Læg
dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1 time.
Rids
flutene med en kniv, sæt dem i en forvarmet ovn på 200 °C, og bag dem i 15-20
min., til de er sprøde og gyldne på overfladen.
Afkøl
på en bagerist.
Se flere brød og boller her
Kilde: Hjemmets bedste MAD