Lækker, svampet og super nem æblekage med marcipan. Den er
hurtig at lave, og passer sig selv i ovnen, imens dit køkken begynder at dufte ...
Kan spises kold eller lun med fx is, cremefraiche eller flødeskum.
✅ Opskriften er let og
gennemtestet. Til 4 personer
# Ingredienser
2 æg
600 g æbler, fx Gråsten
100 g sukker
100 g smør
100 g groftrevet marcipan
2 tsk bagepulver
150 g hvedemel
1 appelsin, økologisk da der også skal bruges skallen fra
appelsinen i denne opskrift.
2 håndfulde mandelflager til drys
*
Sådan laver du æblekage med marcipan:
Skræl æblerne og skær dem i smalle både.
Rør smør og sukker godt sammen.
Tilsæt marcipan og æg.
Bland det godt og kom mel og bagepulver i dejen.
Vend æblestykkerne i dejen og saft og skal fra appelsinen.
Kom det hele i et smurt ovnfast fad og drys med mandelflager
Bages 30-40 min. ved 175 °C på midterste ovnrille.
TIPS: appelsinen skal være økologisk, da du også skal bruge
skallen fra appelsinen i denne opskrift.
Vil du se flere dejlige opskrifter med æblekager - Se HER
Kogebog.dk har de bedste og nemmeste madopskrifter, Mad til 1, Madplan til hele ugen og Tøm køleskabet og
din egen "Min kogebog"
til dine egne opskrifter.