Dette er bare en helt fantastisk æblepie. Den er dejlig sød og skøn sprød. Server den som dessert eller bare til en god kop kaffe.
Til 5-6 personer.
Tilberedningstid: ca 30 min. Bagetid: ca 45 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 pakke frossen
butterdej
Fyld:
Mos af 500 g æbler
50-75 g mandler
50 g smør
85 g sukker (1 dl)
2 æg
1 æg til pensling
* Fremgangsmåde
1. Optø
butterdejspladerne og rul 2/3 af portionen tyndere ud.
Læg dem lidt taglagt
på hinanden, så det bliver til en stor plade.
Læg den i en pieform
eller en almindelig rund, ovnfast form.
Forbag tærtebunden i
10 min ved 200-225 °C.
2. Skræl æblerne,
skær dem i mindre stykker og kog mos af dem.
Hak mandlerne fint.
3. Rør smør og
sukker godt sammen og tilsæt æg og finthakkede mandler.
Kom æblemosen i og
læg fyldet i den forbagte piebund.
4. Rul resten af
dejen ud og læg den over som låg.
Klem dejkanterne
godt sammen og klip eller skær et hul i midten af dejlåget, så dampen kan
slippe ud under bagningen.
Pensl med æg.
5. Bag pien ved 100
°C i 25 min.
Serveres lun eller kold med flødeskum eller cremefraiche til.
Variation:
Mandlerne i fyldet
kan erstattes af tilsvarende mængde hasselnøddekerner eller valnødder, eller de
kan helt udelades.
Halvdelen af
æblemosen kan erstattes af jordbærpuré eller stikkelsbærmos.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------