Den lækre strudel, som serveres på
enhver cafe i Wien, kan du lave lige så lækker hjemme i dit eget køkken. Følg
bare den lette opskrift omhyggeligt her!
• Strudel er relativt kaloriefattig -
især hvis man udelader fløde eller vaniljesauce til.
Forberedelse 50 min. Tilberedning 40
min. 8 portioner
# Ingredienser
DEJ:
2½ dl (150 g) hvedemel
1 nip salt
1 æg
2-3 spsk lunkent vand
1 spsk hasselnøddeolie
et par dråber eddike
FYLD:
1 kg æbler, skrællede og udkernede
saften fra ½ citron
2 spsk rom
½ dl rosiner
½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1 spsk margarine
1 dl rasp
1 tsk sesamtre
½ dl malede mandler (nødder)
75-100 g smør eller margarine, smeltet
mel til udrulning
* Tilberedning
1. Bland mel og salt i foodprocessoren.
Lav en fordybning i melet og knæk
ægget i.
Bland vand, olie og eddike. Kør og
tilsæt væsken.
Arbejd dejen sammen til en bolle.
Læg dejen på et skærebræt, der er drysset med mel.
Lad den hvile 15 min, under en
bageform.
2. Lav fyldet.
Skær æblerne i tynde skiver. Hæld citronsaft
på.
Læg rosinerne i rom og lad dem trække.
Bland sukker, vaniljesukker og kanel.
Smelt 1 spsk margarine og brun rasp og
sesamfrø langsomt.
Sæt ovnen på 175-200°C.
3. Rul dejen ud og fyld den, se Tips.
Drys mandler, sukkerblandingen og rosiner
med væske over.
Hæld fedtstoffet på, gem lidt til
pensling.
Fold de korte sider ind og rul
strudelen sammen på langs.
Læg den på bagepapir med
sammenføjningen nedad.
Bag 40-50 min, pensl nu og da med
smeltet smør.
Apfelstrudel fra Wien
Pr. portion: Energi: Kcal 314 = kJ
1314
Kulhydrat 35 g Protein 5 g Fedt 16 g
(46%) Fibre 2 g
Tips
Sådan laver du en tynd og fin
strudeldej:
Drys et viskestykke let med mel og rul
dejen ud på det,
efter at dejen har hvilet. Rul så tyndt som muligt.
For at få dejen papirstynd, stikker du
en melet hånd ind
under dejen og strækker og trækker forsigtigt fra midten
og ud
mod kanterne.
Træk kanterne ud med fingerspidserne og skær de tykkeste kanter af.
Hvis der går hul noget sted, kan du
reparere det med tynde dejstykker,
som du har skåret bort fra kanten.
Pensl med 1 spsk smeltet fedtstof og strø raspblandingen på.
Læg æblerne på ca. 3 cm fra kanten. Fortsæt ifølge punkt 3.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.