En canelé er et lille fransk wienerbrød smagt til med rom og
vanilje med en blød og mør vanillecreme og en mørk, tyk karamelliseret skorpe. Ca. 16 stk.
# Ingredienser
1 stang vanilje
5 dl kold sødmælk
50 g smør
250 g flormelis
100 g hvedemel
En knsp fint salt
2 æg
2 æggeblommer
Smeltet smør til
pensling af formene
Canneléform(e)
Til dette særlige
bagværk, cannelé, der stammer fra Bordeaux,
behøves specielle
forme, eller man kan prøve sig frem
med opskriften i
muffinsforme.
* Tilberedning
Flæk vaniljestangen på
langs og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn,
vaniljestang, mælk og smør i en gryde.
Kog op. Tag gryden af
varmen og lad afkøle helt,
gerne natten over i
køleskab.
Bland flormelis,
hvedemel og salt i en røreskål.
Pisk æg med
æggeblommer i en anden skål.
Fjern vaniljestangen
og rør æggeblandingen i de tørre ingredienser.
Tilsæt den afkølede
mælkeblanding lidt ad gangen.
Dæk skålen med film og
stil den i køleskab natten over.
Tænd ovnen på 240 °C.
Sæt den plade, som
canneléformene skal stå på, i ovnen.
Smør canneléformene
med smeltet smør og
fyld dem næsten helt
op med dejblandingen.
Bag kagerne på den
forvarmede plade i 15 min og
undgå at åbne
ovnlågen, mens de bager.
Skru ned til 180 °C og
bag i yderligere 50-60 min.
Kagerne skal helst
være mørkebrune og karamelliserede på overfladen.
Lad kagerne afkøle i
formen, inden de vendes ud på en rist,
så holder de faconen
bedst.
Den ubagte dej kan
holde sig i køleskabet i et par dage.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------