Mangler du en lækker dessert ide? Prøv at lave denne flotte
og lækre Chokolade-terrine med figner og Creme Anglaise, der er en lækker
vaniljecreme
8-10 personer
# Ingredienser
BUNDE:
135 g sukker
135 g meget finthakkede mandler
5 hele æg
40 g smeltet smør
50 g hvedemel
MØRK CHOKOLADECREME:
250 g mørk chokolade
150 g smør
4 æggeblommer
8 æggehvider
150 g sukker
LYS CHOKOLADECREME:
1 dl piskefløde til kogning
200 g hvid blokchokolade
2 dl piskefløde til skum
MARINEREDE FIGNER:
4 friske figner
2 spsk sukker
50-75 g smør
50 g mandelflager
½ dl armagnac
CREME ANGLAISE:
3 dl mælk
½ stang vanilje
40 g sukker
4 æggeblommer
* Tilberedning
1. Til bundene piskes sukker, de
finthakkede mandler og æg lyst og luftigt.
Smeltet smør og mel vendes i.
Smør dejen tyndt ud på en bageplade beklædt
med bagepapir, i ca. 40 x 50 cm.
2. Bag i en forvarmet ovn ved 170 °C i 10-12 min.
Afkøl bunden helt og skær den i de ønskede stykker.
3. Til den mørke creme smeltes chokolade og
smør sammen over vandbad.
Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i.
Afkøl let.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret og vend dem i.
4. Hak den lyse chokolade og rør den ud i
1 dl kogende fløde til en jævn masse.
Afkøl til stuetemperatur inden 2 dl stiftpisket fløde vendes
i.
Beklæd en form med film og fordel de udskårne bunde
på formens sider og bund. Fyld den mørke creme i formen.
5. Hæld den lyse creme over den mørke i en stribe og
vend dem let sammen så de danner mønster.
Luk overfladen med et stykke bund og pak filmen om.
Stil den i køleskabet 8-10 timer inden den vendes ud og
skæres i skiver.
6. Skær et kryds i toppen af hver figen.
Læg lidt smør og sukker på hver.
Bag dem i ovnen ved 180 °C i 10-15 min.
Stænk med armagnac og dæk med film.
Stil til afkøling.
Til cremen piskes æggeblommer, sukker og
vanilje sammen.
Tilsæt kogende mælk og pisk den sammen
over svag varme, til den tykner let.
Chokolade-terrinen serveres på creme med de bagte figner.
Til chokolade-terrinen skærer du bundene til, så de passer
til den 1½ liter-form, du vil lægge den sammen i.
VIN FORSLAG: Banyuls eller Vintage Port.
Se andre gode opskrifter med Chokolade
dessert
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.