Chokoladeboller er et klassisk stykke wienerbrød som smager
skønt til morgenmad, når man gerne vil forkæles. Let chokoladebolle opskrift.
Tilberedningstiden for chokoladeboller er 1½ time. Heraf er
arbejdstiden ca 30 min.
# Ingredienser til chokoladeboller
25 g gær
1½ dl mælk
2 spsk sukker (20 g)
1 æg
300 g hvedemel (5 dl)
300 g smør
1 portion kagecreme
1 portion chokoladeglasur
*
Sådan laver du chokoladeboller:
Start med at røre gæren ud i lunken mælk.
Tilsæt herefter sukker, sammenpisket æg og mel.
Ælt dejen glat.
Rul den ud til en firkant på 1 cm’s tykkelse (ca. 20×40 cm).
Fordel tynde skiver smør på ⅔
del af dejen.
Fold dejen sammen i 3 lag.
Den del, der er uden smør, foldes ind først.
Læg så dejen i køleskab i ca. 15 min.
Gentag udrulningen og sammenlægningen i alt 3 gange.
Men husk at lade dejen hvile i køleskabet mellem
udrulningerne.
Rul herefter dejen ud ca. ½ cm tyk.
Skær firkanter på 10×10 cm.
Læg 1 skefuld kagecreme i midten af hver firkant og klem så
dejen godt sammen om fyldet.
Læg sammenføjningerne nedad på bagepladen.
De skal nu efterhæve i ca 20 minutter.
Bag midt i ovn ved 225 °C 10-15 min.
Afkøl chokoladebollerne på en rist.
Når chokoladebollerne er godt afkølet, glaseres de
slutteligt med chokoladeglasuren.
Og så er dine chokoladeboller klar til servering.
Tips til
chokoladeboller
Chokoladebollerne, som en slags wienerbrød, er ganske nemme
at lave og vil skabe glæde på ethvert morgenbord eller brunchbord. Prøv også
chokoladebollerne som lidt lækkert til eftermiddagskaffen.
Kagecremen kan laves i mens dejen hviler i køleskabet.
Chokoladeglasuren skal du derimod først lave, lige når du
skal bruge den.
Hvis du synes det er sjovt at lave forskellige former for
wienerbrød til fx en fødselsdagsbrunch, kan du fx også lave spandauere.
Du
finder vores opskrift på spandauere her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine chokoladeboller.