Disse chokoladekager har sprødt ydre og smeltet chokolade i
midten og oser af sødme. Det er det rene lækkeri som kun bør serveres for de bedste
# Ingredienser:
5 cl smør (¼ kop)
12,5 cl rørsukker (½ kop)
25 cl kondenseret mælk eller sødmælk (1 kop)
4 æg, rørt sammen
1 spsk (15 ml) vaniljesukker eller ½ stang vanilje
375 g) god kvalitet bitter chokolade, smeltet
150 ml hvedemel (⅔ kop)
sigtet flormelis til garnering
friske hindbær til garnering
*
Sådan laver du Chokoladekage:
Forvarm ovnen til 200 °C.
Brug el-mixer til at mikse smør og sukker cremet.
Hæld gradvist mælk i, til det er godt blandet.
Kom gradvist de sammenrørte æg i, og sørg for, at alt er godt
indarbejdet, inden du tilføjer det næste.
Kom vanilje i.
Kom smeltet chokolade i med en mixer på lave omdrejninger.
Nu kommes mel i og det hele sammenrøres godt.
Fordel blandingen jævnt mellem 8 smurte ovnfaste ramekiner
(125 ml).
(Kager kan være dækket med plastfolie og køles i op til 8
timer).
Bag midt i en forvarmet ovn i 10-12 minutter eller indtil
toppen og kanterne er mørke.
Kør straks
en lille kniv omkring i kanten af ramekinen.
Vend kagerne ud på
et fad.
Serveres straks strøet med florsukker og friske hindbær.
Hak altid chokoladen groft inden smeltning, uanset om den
smeltes i mikrobølgeovnen eller oven på ovnen.
Så er der mindre chance for, at den brænder på.
Hvis du smelter i mikrobølgeovn, så brug kun 70% styrke og omrør
mellem 1 minuts opvarmning.