Dessert. Arbejdstid: 30 min. Afkølingstid: 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Chokolademousse
til kager og desserter:
125 g ren bitter chokolade
75 g smør
2 æggeblommer
3 æggehvider
20 g sukker (knap 2 spsk)
Endvidere: grofthakket chokolade eller/og flormelis til pynt
* Sådan laves Chokolademousse til kager og desserter:
1. Smelt chokoladen over håndvarmt vandbad eller ved meget
svag varme.
For kraftig varme gør chokoladen grå og grynet.
2. Rør smørret i chokoladen lidt ad gangen og rør, til
massen er som en salve.
Lad den svale, til den er tyknet lidt.
3. Rør æggeblommerne i en ad gangen og rør massen glat og
ensartet.
4. Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt de 20 g sukker midtvejs og fortsæt, til hviderne er
meget stive.
5. Bland chokolademassen og de piskede hvider forsigtigt,
men grundigt.
Der må ikke være hvide striber i.
6. Fordel chokolademoussen i små (mousse-)kopper eller fyld
den i en skål.
Stil den mindst ½ time koldt og tildækket, ellers kan den
tage smag, og drys den med grofthakket chokolade eller/og flormelis, kort før
den serveres.
Tips: Riv eller høvl chokolade over, før der drysses
med flormelis. Denne mousse er specielt egnet til fx lagkage, roulade, medaljer
og visitkager.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------