Chokoladeovertræk er ganske let at lave. Det kan med fordel
bruges til mange forskellige former for kage. Prøv fx chokoladeovertrækket til
en chokoladekage.
Den samlede tilberedningstid og arbejdstid for
chokoladeovertrækket er ca 15 minutter.
Ingredienser til chokoladeovertræk:
150 g mørk chokolade (minimum 50% kakao)
25 g smør (2 spsk)
*
Sådan laver du chokoladeovertræk:
Start med at smelte chokolade og smør ved svag varme over
vandbad.
Rør det nu sammen og afkøl det så meget, at overtrækket er
smørbart og ikke løber.
Chokoladeovertrækket fordeles jævnt med paletkniv.
Og så er chokoladeovertrækket klar til servering.
Tips til
chokoladeovertræk
Det er heldigvis ganske nemt at lave chokoladeovertrækket
med få ingredienser. Faktisk skal du bare smelte chokolade og smør sammen. Så
kan det nok ikke være meget lettere. Og det er måske meget heldigt, for vi har
flere gange oplevet, at vi blev nødt til at lave en ekstra portion, fordi vi
lige skulle prøvesmage det – og vi kan samtidig afsløre, at det smager rigtig
godt.
Chokoladeovertrækket kan bruges til mange forskellige typer
af kage. Prøv dig frem på nogle forskellige kager, som du nu lyster. Du kan fx
også dyppe småkager eller chokoladebarer i chokoladeovertrækket.
Chokoladeovertrækket kan fx bruges i en marcipanroulade med
ganache (som du også kan bruge til at lave påskeæg ud af). Rouladen smager
skønt og er let at lave.
Du kan
finde opskriften på marcipanroulade her.
Eller du kan bruge chokoladeovertrækket i en klassisk
sachertærte.
Du kan finde opskriften på en sachertærte her.
Velbekomme, og god fornøjelse med chokoladeovertrækket.