Din yndlingskage. Dine gæster opdager aldrig, at denne
superbløde og søde cupcake i virkeligheden er lavet på dejlige kogte sorte
bønner! ✅Opskriften
er let og gennemtestet.
Til 4 personer. 24 mini eller 12 almindelige cupcakes
# Ingredienser
200 g kogte sorte bønner
100 g blødt smør
100 g rørsukker
100 g smeltet, mørkchokolade
½ dl kakao
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
5 æg
Jordbærskum:
150 g modne jordbær
½ dl flormelis
250 g mascarpone
½ stang vanilje, korn af
jordbær til pynt
*
Sådan gør du
1. Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i
foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet.
2. Kom smeltet chokolade i og blend igen.
3. Bland kakao, salt, bagepulver og natron sammen og kom det
i kagemassen.
4. Blend æggen i et ad gangen.
5. Fyld kagemassen i 24 mini forme eller 12 muffinforme og
bag dem ved 185 °C i 20-35 minutter, eller til de er gennembagte
6. Lad dem køle til stuetemperatur
7. Skyl forsigtigt jordbærrene og nip haserne af
8. Skær dem i skiver og pisk dem med sukker og vanilje til
en rustik puré
9. Pisk mascarpone i – den ser ud som om den vil skille, men
pisk fortsat, så samler den sig.
10. Pynt kagerne med jordbærskum og friske jordbær og servér
til de sødeste du kender
Tips: Kagerne kan sagtens laves et par dage i forvejen. De
holder sig bløde og saftige ved stuetemperatur.
Se dejlige opskrifter på cupcake/muffins HER og andre kager
- så se HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, madplan og tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter