Bagværk Hjemmebag Dessert. Arbejdstid: 35 min. Bagetid: 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris.
4-6 personer. Mængde: ca 12 stk.
# Ingredienser til Eclairs:
Vandbakkelsesdej:
80 g smør
100 g hvedemel (1
2/3 dl)
2 æg
Vaniljecreme:
2 æg
3 spsk sukker
5 tsk Maizena
3 dl fløde (13%)
½ stang vanilje
Chokoladeglasur:
150 g ren mørk
chokolade
Sprøjtepose
*
Sådan laves Eclairs:
Vandbakkelser:
1. Bring 2 dl vand og
smør i kog i en gryde.
2. Tag gryden fra
varmen og pisk hurtigt melet i.
3. Sæt atter gryden
over varmen og bag dejen sammen, til den slipper gryden og sætter sig som en
klump om piskeriset. Stil dejen til afkøling.
4. Pisk æggene
sammen og kom dem i dejen lidt ad gangen under kraftig omrøring.
Det er ikke sikkert,
at al æggemassen skal bruges; dejen må nemlig ikke blive for blød.
5. Smør en bageplade
eller dæk den med bagepapir.
Fyld dejen i en
sprøjtepose og sprøjt den i ca 10 cm lange stænger på pladen.
6. Bag
vandbakkelserne midt i ovnen i ca 20 min ved 200 °C.
Ovndøren må ikke
åbnes de første 10 min. af bagetiden, da vandbakkelserne så kan falde sammen.
7. Lad dem køle af
på en bagerist, tildækket.
Vaniljecreme:
8. Pisk æggene
sammen med sukkeret i en tykbundet gryde.
9. Pisk Maizena i og
tilsæt fløden.
Flæk vaniljestangen,
skrab kornene ud og kom dem i cremen sammen med vaniljeskallen.
10. Bring cremen i
kog under piskning og kog den godt igennem for svag varme.
11. Stil cremen til
afkøling. Pisk i den af og til, så den ikke trækker skind.
Fjern vaniljeskallen.
Chokoladeglasur:
12. Bræk chokoladen
i mindre stykker og smelt dem over vandbad.
Eclairs:
13. Skær et låg af
vandbakkelserne og fyld dem med creme.
Glaser lågene med
chokoladeglasur.
Læg lågene på og
server kagerne.
Tips: Vandbakkelserne kan opbevares i kagedåse.
Men må først fyldes umiddelbart før servering.
I stedet for vaniljecreme
kan eclairs fyldes med flødeskum eller mokkacreme og pensles med mokkaglasur.
Mokkacreme:
2 æg
3 spsk sukker
5 tsk Maizena
2 dl fløde
1 dl stærk kaffe
3 tsk pulverkaffe
Mokkacreme:
8. Pisk æggene
sammen med sukkeret i en tykbundet gryde.
9. Pisk Maizena i,
tilsæt fløden og kaffen og til sidst pulverkaffen.
10. Bring cremen i
kog under piskning og kog den godt igennem for svag varme.
11. Stil cremen til
afkøling.
Pisk i den af og
til, så den ikke trækker skind.
Mokkaglasur:
2 dl flormelis
2 spsk stærk kaffe
3 tsk pulverkaffe
Mokkaglasur:
12. Bland flormelis
og pulverkaffe.
Tilsæt kaffen og
pulverkaffen og rør glasuren jævn.
Se de bedste opskrifter med Kaffe
Se flere opskrifter
med Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------