Bagværk Hjemmebag.
Arbejdstid: 35 min. Trækketid, hindbær: ca. 2 timer. Bagetid, bunde: 8 min.
Middelsvær at lave. Mellem pris. 8
personer
# Ingredienser
til Fødselsdagslagkage:
Bunde:
4 æg
125 g sukker (1,5
dl)
150 g hvedemel (2,5
dl)
1 tsk hjortetaksalt
smør til formene
Creme:
2 dl mælk
1 dl fløde
2 æggeblommer
50 g sukker (4 spsk)
20 g Maizena (2½ spsk)
1 stang vanilje
Fyld:
150 g friske hindbær
2 spsk sukker
Glasur:
100 g flormelis (ca. 2 dl)
ca. 1 spsk vand
Pynt:
2 dl piskefløde
evt. friske hindbær
3 lagkageforme
Sprøjtepose
*
Sådan laves Fødselsdagslagkage:
1. Drys hindbærrene
med sukker og lad dem trække koldt et par timer.
Gem nogle stykker
til pynt.
Bunde:
2. Pisk æg og sukker
godt sammen.
Bland hvedemel og
hjortetaksalt sammen og pisk det i dejen.
3. Smør 3
lagkageforme, hæld dejen heri og bag bundene i 8 min. ved 200 °C.
Vend bundene ud på
bageristen og lad dem afkøle.
Vaniljecreme:
4. Hæld mælk og
fløde i en gryde af rustfrit stål eller en emaljeret.
Aluminium misfarver
mad med meget æg og mælk. Varm langsomt op.
5. Pisk sukker,
Maizena og æg sammen i en skål.
Hæld lidt af den
varme mælk i denne blanding og pisk godt.
Hæld æggeblandingen
tilbage i mælken og pisk over jævn varme, til cremen begynder at tykne.
Tag den straks fra
varmen, den må ikke koge.
6. Flæk
vaniljestangen og skrab kornene ud og rør dem i cremen, når den er svalet lidt.
Lad cremen blive
helt kold.
7. Hav bunde, creme
og hindbær inden for rækkevidde til sammenlægningen.
Læg en bund på
serveringsfadet og fordel den kolde vaniljecreme herover.
Læg halvdelen af
hindbærrene på og læg den anden bund herover.
8. Tryk nænsomt
bundene sammen og læg nu den resterende creme over bund nr. 2.
Hold cremen ca. 1 cm
fra kanten.
Fordel de resterende
sukkerdryssede hindbær over, og dæk med bund nr. 3.
Tryk lagkagen
nænsomt sammen.
Glasur:
9. Kom flormelissen
i en skål og rør så meget vand i, at glasuren netop bliver tyktflydende.
Vær varsom med
vandet, få dråber kan gøre glasuren for tynd.
Det kan reddes med
lidt mere flormelis. Vigtigt er det, at det går hurtigt, fordi glasuren ellers
stivner og bliver ubrugelig.
Fordel den straks
over den øverste bund med en bredbladet paletkniv.
10. Pisk fløden stiv
og kom den i en sprøjtepose med hakket/rillet tylle.
Sprøjt tæt hele
vejen rundt langs kagen og sæt evt. også toppe oven på selve lagkagen.
Pynt med hele,
smukke bær.
Stil
fødselsdagslagkagen koldt, til den skal spises.
Tips: Lagkagen har
godt af at hvile koldt flere timer. Man bør dog vente med at pynte med
flødeskum, til den skal spises.
Den kan også pyntes
med kakaoglasur. Rør flormelis med lidt vand og bland kakaopulver i.
Sprøjt det i
mønster, fx år, navn m.m. på den hvide glasur, når den er stivnet.
Den hvide
glasurflade kan også dækkes med (kniplinge)-papirklip, som drysses med kakao,
så der dannes mønster, når papiret løftes væk.
Hindbærrene kan
erstattes af andre bær, fx jordbær, eller af god marmelade.
Vaniljecremen kan
tilsættes 10-12 finthakkede mandler.
Se flere
opskrifter med lagkage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------