En kage, belagt på
fire forskellige måder: en genial løsning, hvis man gerne vil have lidt
afveksling uden at skulle stå i køkkenet hele dagen 🎵
Til 24 stykker. Tilberedning:
1 time og 1 kvarter (plus ventetider)
# Ingredienser
30 g gær
2 dl lunken mælk
300 g hvedemel
30 g sukker
30 g smør
½ tsk salt
160 g hvedemel
100 g sukker
½ tsk stødt kanel
100 g blødt smør
300 g rabarber
4 spsk sukker
400 g æbler
2 spsk citronsaft
250 g syltede
kirsebær(glas)
250 g abrikoser (dåse)
flormelis
* Tilberedning
1. 30 g gær røres ud i 2 dl lunken mælk.
Ælt det sammen med
300 g mel, 30 g sukker, 30 g smør og ½ tsk salt.
Lad dejen hæve i 20
minutter.
160 g mel, 100 g
sukker, ½ tsk stødt kanel og 100 g blødt smør æltes med fingrene til en
smuldredej.
Stil smuldredejen
koldt.
300 g rabarber gøres
i stand og skæres i 3 cm store stykker, som blandes med 4 spsk sukker.
2. 400 g æbler skrælles, skæres i kvarte,
udkernes og skæres i smalle både, der straks blandes med 2 spsk citronsaft.
Den hævede dej slås
ned og formes til en kugle, der hviler lidt, før den lægges på en smurt plade
(40x30 cm).
Tag godt med mel på hænderne og pres dejen ud til kanterne, så den bliver jævnt
fordelt.
3. På hver ¼ af pladen lægges der 250 g syltede
kirsebær, 250 g abrikoser, rabarber og æbler.
Smuldredejen
fordeles ovenpå.
Lad kagen efterhæve
i 15-20 minutter.
Bag den i ca 12 min midt
i den forvarmede ovn ved 190 °C (varmluft 170 °C).
Drys flormelis på
den lunkne kage.
Pr. stk.: 3 g
protein, 8 g fedt, 29 g kulhydrater = 200 kcal (842 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet. 💖