Denne flødeostekage med gelé er perfekt som dessert eller
som noget lækkert til kaffen. Prøv flødeostekagen allerede i dag.
10-12 personer. Tilberedningstiden for flødeostekagen er
4-24 timer. Heraf er arbejdstiden 45 min.
# Ingredienser til flødeostekage med gelé:
75 g smør
150 g fuldkornshvedekiks
Fyld:
4 blade husblas
1 stang vanilje
200 g flødeost 70+ (skal gerne være 37%)
2 pasteuriserede æggeblommer
2 dl cremefraiche 18%
½ citron
2 pasteuriserede æggehvider
1 dl flormelis (50 g)
Gelé:
2½ dl saft fx kirsebær- eller solbærsaft
4 blade husblas
*
Sådan laver du flødeostekage med gelé:
Start med at smelte smørret.
Smuldr herefter kiksene og bland dem med smørret.
Hæld blandingen i bunden af en springform og tryk let
blandingen sammen i formen.
Fyld:
Sæt 4 blade husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Flæk nu vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem
sammen med flødeost, æggeblommer, cremefraiche og fint revet skal af citron.
Tag herefter husblassen op af vandet. Husk at lade lidt vand
hænge ved.
Kom husblassen i en lille skål og tilsæt 2 spsk citronsaft.
Smelt blandingen af husblas og citronsaft i vandbad, eller i
mikrobølgeovn ved 600 watt i 30-45 sek.
Hæld under omrøring den lunkne blanding i en tynd stråle ned
i ostemassen.
Pisk herefter æggehviderne stive og vend forsigtigt flormelis
i.
Bland dette i ostemassen og hæld det i springformen.
Sætte kagen i køleskab nogle timer, gerne et døgn, til det
er stivnet.
Gelé:
Sæt 4 blade husblas i blød i koldt vand i 5 min.
Tag husblassen op af vandet, men husk at lade lidt vand
hænge ved.
Kom det i en skål og tilsæt ½ dl saft.
Smelt nu saft og husblas i vandbad nogle min. eller i
mikrobølgeovn ved 600 watt i 30-45 sek.
Hæld herefter under omrøring den lunkne blanding i saften.
Hæld geleen over kagen, når det begynder at stivne.
Sæt kagen i køleskab og lad geleen stivne.
Og så er din flødeostekage med gelé klar til at blive
serveret.
Tips til
flødeostekage med gelé
Denne flødeostekage kan vel kaldes en rigtig cheesecake med
god smag. Kagen kræver noget tid, men er faktisk ikke så kompliceret at lave.
Husk at kagen bliver bedre af at stå i køleskabet i ca 6-24 timer inden den
bliver serveret.
Server kagen som dessert, til fødselsdagen eller til
eftermiddagskaffen en søndag eftermiddag, hvor der skal være gang i hyggen.
Hvis du er glad for flødeostekagen her, hvorfor så ikke
prøve en anden opskrift på en bagt ostekage / cheesekage. Du kan finde
opskriften på cheesecake her.
Eller du kan prøve en af vores mange andre kager som fx
vores skønne mazarinkage.
Du
kan finde opskriften på mazarinkage her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din flødeostekage med
gelé.