Dessert Bagværk Hjemmebag Kage. Fragilitebunde: Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 30 min. Hviletid, creme: 30 min.
# Ingredienser
til Fragilité:
100 g hasselnødder
(ca 2 dl)
3 æggehvider
80 g sukker (ca 1
dl)
40 g flormelis (3
spsk)
Mokka-smørcreme:
1,25 dl mælk
1,25 dl fløde
3 æggeblommer
40 g sukker (ca 3½ spsk)
1 tsk Maizena
½ stang vanilje
½ dl dobbeltstærk,
kold kaffe
100 g smør
Bagepapir
*
Sådan laves Fragilité:
Fragilitebunde:
1. Hak nødderne
fint, eller mal dem groft.
Rist dem gyldne på
en tør pande og lad dem køle af.
2. Pisk æggehviderne
stive.
Rør sukkeret og
flormelissen i nødderne og vend de stiftpiskede hvider i.
3. Beklæd en
bageplade med bagepapir.
Fordel nøddemassen i
et rektangel over det meste af pladen i en halv cm's tykkelse.
4. Bag nøddemassen
ved 180 °C i 30 min., de sidste 5-10 min. med åben ovndør, så bunden bliver
sprød.
5. Befri bunden for
papiret.
Lettest ved at lægge
fragilitébunden på bordet med papirsiden opad og trække papiret forsigtigt af.
Del bunden i 2 lige
store firkanter med en skarp kniv.
Lad dem køle af på
en rist.
Mokka-smørcreme:
6. Pisk mælk, fløde,
æggeblommer, sukker og Maizena sammen i en gryde, helst emaljeret eller af
stål.
Aluminium misfarver
retter med meget mælk og æg.
Varm det op under
piskning og tag det fra varmen, når det tykner før det koger.
7. Flæk
vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud og rør dem i cremen.
Rør også den stærke
kaffe i.
Lad cremen blive
helt kold.
8. Rør smørret blødt
og rør og pisk det sammen med mokkacremen, til den fremstår ensartet og
smørbar.
Sæt den koldt en
halv times tid.
Rør den igennem,
straks før den skal bruges.
9. Fordel
mokka-smørcremen over undersiden af den ene fragilite-halvdel (ikke helt ud til
kanterne) læg den anden over, så undersiden af denne vender ned mod cremen, og
tryk let, så bundene holder sammen.
10. Drys let med
flormelis og skær fragiliteen i ca. 6 x 6 cm store firkanter.
Stil kagerne svalt,
til de skal nydes.
Tips: Mokka-smørcremen kan erstattes af flødeskum
af 2,5 dl piskefløde tilsat knust karamel af 50 g sukker.
Server fragilité som
»kaffedessert« efter middagen eller server fragilité til desserter med friske
bær og frugter. Fragiliteen kan naturligvis også bages i runde bunde som
»lagkage«.
Ved serveringen kan de små, firkantede fragiliteer toppes
med rå ribs, og det er den detalje, som gør kagen til en nordisk specialitet og
ikke en fransk.
Fragilité kommer fra Frankrig, og selve navnet hentyder
til ordet fragile, der betyder skrøbelig.
Se flere
opskrifter med Fragilité
Se flere
opskrifter med Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------