Glasur (hedder også frosting) er flot pynt oven på
forskellige kager og andre lækkerier. Og så er glasur ganske let at lave med to
ingredienser. Så giv dig i kast med glasuren i dag.
Den samlede tilberedningstid og arbejdstid for denne glasur
er 5 minutter.
# Ingredienser til glasur:
100 g flormelis (2 dl)
1-2 spsk vand
*
Sådan laver du glasur
Start med at koge vand enten i en elkedel eller på komfuret.
Rør så flormelis og det kogende vand sammen til en
tyktflydende glasur.
Og så er glasuren klar til at blive brugt på fx kage og
bagværk.
Tips til glasur
Glasur er en festlig og flot ting, at putte på sine kager.
Ved hjælp af frugtfarve eller lignende kan man dekorere sine kager med mange
forskellige farver og motiver. Du kan fx lave en kage som en fodboldbane eller
i orangefarver til en halloweenkage. Der er kort sagt mange muligheder for
brugen af glasuren i denne opskrift.
Selvom glasuren her er let at lave med få ingredienser, er der dog nogle mulige
faldgrupper, som du bør være opmærksom på.
Husk, at glasuren skal være tyktflydende. Vær derfor
forsigtig med mængden af vand du blander i flormelissen.
Hæld evt lidt vand af gangen i flormelissen, til du er
tilfreds med tykkelsen. Og husk også at glasuren stiver ganske hurtigt, når
vandet bliver kølet ned. Så brug glasuren med det samme.
Så er den lettere at smøre ud over kagen.
Afhængig af glasurens farve og smag, kan glasur bruges til
mange forskellige former for kage og bagværk. Brug fx chokoladeglasur på
hjemmeldeavede chokoladeboller.
Du kan finde
opskriften på chokoladeboller her.
Hvis du skal lave kransekager med hård glasur er
æggehvideglasur en god ide.
Du kan finde opskriften på æggehvideglasur her.
Der findes, som nævnt, mange forskellige måder at give
glasuren og dermed kagen smag og farve på, afhængig af brugen. Nedenfor vil vi
give dig et par eksempler:
Kakaoglasur
Rør flormelis med 2-3 spsk sigtet kakao og vand.
Mokkaglasur
Rør flormelis med 2 spsk pulverkaffe og vand.
Romglasur
Rør flormelis med 1 spsk rom og vand.
Appelsinglasur
Rør flormelis med 1 spsk appelsinjuice, ½ tsk fint revet
appelsinskal og lidt vand.
Koncentrat eller friskpresset juice er det bedste.
Velbekomme, og god fornøjelse med glasuren.
INFO: Glasur er sukkerovertræk til kager lavet af fx
flormelis og vand. Glasuren sætter prikken over i'et på de færdigbagte kager.
Den giver afveksling og gør kagerne mere indbydende. Glasuren kan tilsættes
smagsstoffer. Appelsinsaft, kakao eller smagsstoffer som rom. Den kan farves af
kakao eller frugtfarve.
Sådan får du en perfekt glasur:
Træk en linie med en stiv glasur på hele kagens kant.
Har du ikke en fin tylle kan du bruge en fryse-pose og
klippe et meget lille hul i den ene hjørne.
Fyld op med en tyndere glasur.
Træk forsigtigt glasuren ud til kanten med en tandstik.
Tegn dine skabeloner på et stykke papir fx hjerter, stjerner
eller et juletræ.
Læg et stykke bagepapir over og tegn dit mønster op med
smeltet chokolade.
Du kan bruge både hvid og mørk chokolade.