Tag børnene med i køkkenet og bag denne nemme opskrift på lækre græskarmuffins med blåbær, appelsin og ingefær, der giver en dejlig krydret smag.
Til 6 personer
# Ingredienser
2 dl sukker
2 æg
1 vaniljestang
1 dl olie
3 dl kærnemælk
240 g hvedemel
30 g havregryn
2 tsk bagepulver
4 dl græskarkød
1 appelsin, øko/ikke overfladebehandlet
1 tsk frisk ingefær
125 g blåbær
lidt flormelis
*
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 °C.
Pisk sukker, æg og vaniljekorn tykt og skummende.
Rør olie, kærnemælk, mel, havregryn og bagepulver i.
Vend revet græskarkød, fintrevet appelsinskal, ingefær og
blåbær i dejen.
Fyld den i 12 metal- eller silikone muffinforme, metalformen
skal fores med papir muffinforme.
Bag muffins ved 180 °C i 35 minutter.
Lad muffins afkøle på bagerist og drys dem let med
flormelis.
Kom flormelis i en lille sigte og bank den mod hånden, så
fås et let drys.
Tips: Et græskar kræver kræfter og sikkerhed med en skarp
kniv at håndtere. Del græskar, skær skallen af, skrab kernerne ud med en ske,
og skær græskarkødet i tern. Kog eller bag dem til supper, bag dem og afkøl dem
og brug dem i salater eller lav en puré/mousse, som tilbehør til kød eller
fjerkræ. Eller riv kødet og anvend det i kager.
Energi: pr pers (2 kager): 243 kcal. Protein 3.4 g. Kulhydrater
30.2 g. Fedt 5 g. Fedtenergi 25 %.
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter