Har du masser af græskar og friske nødder. Prop dem i disse
lækre muffins, der smager skønt til en kop varm te. Det er lækkeri ...
12 stk. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 20-25 min.
# Ingredienser til Græskarmuffins:
Græskarmos:
1 hokkaidogræskar (ca. 500 g)
90 g sukker
2 spsk ahornsirup
Nøddeknas:
180 g pekannødder
1½ tsk sukker
2 tsk vaniljeekstrakt
½ tsk stødt kanel
Dej:
375 g hvedemel
175 g brun farin
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
30 g pekannødder
2 æg
2 tsk vaniljeekstrakt
1 dl kærnemælk
1 dl vindruekerneolie
*
Sådan laver du Græskarmuffins:
Tænd ovnen på 180 °C
Skær græskarret i både, og fjern kerner og skræl.
Skær græskarkødet i skiver, og læg dem i et ovnfast fad.
Drys med sukker, dryp med sirup, og sæt fadet i ovnen i ca.
10 min., til græskarkødet er blødt.
Mos græskarkødet.
Hak pekannødderne groft, og bland dem med sukker,
vaniljeekstrakt og kanel.
Bland mel, farin, kanel, bagepulver og grofthakkede
pekannødder i en skål.
Tilsæt æg, vaniljeekstrakt, kærnemælk, olie og græskarmos,
og bland dejen godt sammen.
Fyld dejen i en muffinsform med 12 huller foret med
papirforme - fyld dem kun halvt op.
Læg nøddeknas på toppen, og tryk det lidt ned i dejen.
Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 min., og lad dem afkøle på
en bagerist i 5 min., før du evt. tager dem ud af formen.
Her finder du flere opskrifter på dejlige muffins. Gå på opdagelse og find
inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys
opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD