Bagværk Hjemmebag Kage. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 1 time 10 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Gulerodskage:
500 g gulerødder
3 æg
2,5 dl olie
250 g farin (ca. 4 dl)
500 g hvedemel (ca. 9 dl)
1 spsk stødt kanel
1 tsk fint salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
100 g hasselnødder (2 dl)
smør til formen
Bageform: ca. 2 l
*
Sådan laves Gulerodskage:
1. Skræl og riv gulerødderne fint.
Tryk væden af i et rent (viske)stykke.
Hak nødderne.
2. Pisk æg, olie og farin sammen, brug eventuelt elpisker.
Tilsæt de revne gulerødder.
3. Bland hvedemel, kanel, salt, bagepulver, natron og
hakkede nødder i en anden skål.
Kom denne blanding i dejen og rør det til en ensartet masse.
Indstil ovnen på 175 °C.
4. Kom dejen i en smørsmurt form og bag den i ovnen ca. 1
time og 10 min., til den er gylden og gennembagt.
Læg eventuelt folie over kagen den sidste halve time, hvis
den ser ud til at blive for mørk.
Lad kagen blive kold i formen, før den vendes ud.
Tips: Dejen kan deles i to portioner og bages i
mindre forme, hvis man ikke ønsker så stor en kage som denne.
Beregn da ca 45 min.s bagetid. 1-2 dl af hvedemelet kan
erstattes af grahamsmel, så opnås et lidt grovere og mere fiberholdigt
resultat.
Gulerødderne giver kagen en lidt våd og saftig konsistens og
øger samtidig holdbarheden.
Kan fryses. Holdbarhed: ca. 3 måneder.
Se flere opskrifter
med Gulerod
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------