Soufflé er en klassiker, der aldrig går af mode. Den luftige
dessert skal serveres, så snart den kommer ud af køleskabet, så får gæsterne en
oplevelse
Ordet 'soufflé' kommer af det franske ord 'souffler', der
betyder 'at puste', og en soufflé er da også en luftig sag.
4 personer
# Ingredienser
JORDBÆR MOUSSE:
1½ dl stuetempereret puré af friske jordbær
50 g sukker
1 dl vand
1½ æggehvide
1¼ dl piskefløde
2 blade husblas
KAGESEJL:
80 g smør
80 g flormelis
45 g hvedemel
2 store æggehvider
TILBEHØR:
let sødet jordbærpuré
friske bær
frisk mynte
* Tilberedning
1. Til moussen udblødes husblassen.
Kog sukker og vand sammen, til det koger
med 2 cm store bobler.
Pisk hviderne let og tilsæt den kogende sukkerlage
under piskning. Pisk til det er stift.
2. Rør den smeltede lune husblas i jordbær-puréen og
vend det med æggehvidemassen.
Vend den stiftpiskede fløde i og fordel moussen i små forme.
Stil dem i køleskabet 2-3 timer.
3. Til dejen piskes smør og flormelis sammen,
melet røres i, og æggehviderne tilsættes en ad gangen.
4. Skær skabeloner ud til sejlene,
ca. 10 cm brede og 12 cm høje.
Læg dem på bageunderlag eller bagepapir på bagepladen.
5. Bred dejen over plastskabelonerne, fjern skabelonerne
og bag dem i en 210 °C varm ovn på øverste rille i 6-8 min,
til de er fint gyldne.
6. Tag dem fra ovnen og afkøl ganske let,
inden de vendes over en flaske,
så de får en buet facon.
Bliver kagerne for stive, inden du lægger
dem over flasken, kan du stille dem tilbage
i ovnen 1 minut, til de atter bliver bløde.
Ved anretningen dækkes tallerkenbunden med en let sødet
jordbærpuré.
Stil moussen på og sæt forsigtigt sejlet opad.
Giv friske jordbær til og pynt med lidt frisk mynte.
VIN FORSLAG: Let mousserende sødlig vin.
Se andre gode opskrifter med Jordbærmousse
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.