Muffins er en
fællesbetegnelse for kager, som er bagt i en lille, rund portionsform, hvor dejen
kan tilsættes forskellige fyld og nye smagsingredienser. Ingredienserne fra den traditionelle tyske
julekage "Stollen" benyttes her til de moderne muffins
Til 12 stykker. Tilberedning:
45 min.
# Ingredienser
100 g blandet
kandiseret frugt
2 tsk Stollengewürz (kan
købes i Tyskland) eller en blanding af kardemomme, reven appelsin og
-citronskal, muskat, vanilje og ingefær og 2 spsk rom blandes i en skål - se
evt opskriften på Hurtig stollen med kvark HER.
100 g smør
2 æg
50 g sukker
150 g honning
1 dl mælk.
350 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 nip salt
flormelis
en muffinsform (12
fordybninger)
papirforme.
* Tilberedning
1. 100 g blandet kandiseret frugt, 2 tsk
Stollengewürz (kan købes i Tyskland) eller en blanding af kardemomme, reven
appelsin og -citronskal, muskat, vanilje og ingefær og 2 spsk rom blandes i en
skål - se evt opskriften på Hurtig stollen med kvark HER.
Lad det trække 20
min.
2. 100 g smeltet smør røres sammen med 2 æg, 50
g sukker, 150 g honning og 1 dl mælk.
350 g hvedemel, 2
tsk bagepulver og 1 nip salt sis i, og det hele røres til en glat dej.
3. Frugterne blandes i dejen. Den fordeles i en
muffinsform (12 fordybninger), hvori der først er sat papirforme.
Kagerne bages i den
forvarmede ovn i 20 min ved 200 °C (varmluft 170 °C).
Lad dem køle af, og
drys flormelis over.
Energi pr. stk.: 4 g
protein, 9 g fedt, 41 g kulhydrater = 265 kcal (1108 kJ)
INFO: En muffin er portionsbagværk baseret på bagepulver, og
forekommer i såvel søde udgaver såvel som brødvarianter. Dejen minder om
sandkagedej og kan smagsgives på samme måde. Vaniljesukker, kakao, nødder,
citronaroma eller blåbær er almindelige smagsgivere.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.