Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Hviletid, dej: mindst 1 time. Bagetid i alt: ca 35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Kiwitærte
5-6 kiwifrugter
Mørdej:
180 g hvedemel (3 dl)
120 g smør
40 g flormelis (¾ dl)
½ stang vanilje
1 æggeblomme
Creme:
2 æg
1½ dl fløde
3 spsk sukker
Tærteform: 24 cm
*
Sådan laves Kiwitærte
Mørdej:
1. Kom melet i en skål. Hak og smuldr det grynet med det
kolde smør.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Tilsæt flormelis, vaniljekorn og æggeblomme og ælt dejen
hurtigt sammen.
Pak den ind, fx i alufolie, og stil den koldt mindst 1 time.
2. Sæt ovnen på 200 °C. Smør tærteformen.
3. Rul dejen ud og beklæd tærteformen med den.
Tryk dejen godt til langs kanten og prik den med en gaffel.
4. Forbag tærte bunden på nederste ovnrille i 10 min. og lad
den svale af.
5. Skræl forsigtigt kiwifrugterne og skær dem i ikke for
tynde skiver.
Fordel dem på den forbagte bund.
Creme:
6. Pisk æg, sukker og fløde godt sammen.
Hæld cremen gennem en sigte over kiwifrugterne.
7. Bag tærten færdig på ovnens midterrille, ca 25 min.
Overfladen skal være let gylden og massen fast.
8. Lad tærten afkøle i formen. Pynt med tynde kiwiskiver.
Tips: Tærten kan bages med andre frugter, der ikke
kræver forbagning, fx friske abrikoser, ferskner eller blommer.
Cremen kan tilsættes 1 spsk likør.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kiwi
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------