Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 10 min. Svær at lave. Høj pris. (6-8 personer)
# Ingredienser
til Kransekage
500 g rå marcipan
200 g flormelis (knap 4 dl)
ca 1 æggehvide
Glasur:
150 g flormelis
1 æggehvide
½ tsk eddike
Karamel:
45 g sukker (½ dl)
1 tsk hvedemel
Evt. kransekageringe
*
Sådan laves Kransekage
1. Ælt marcipan og flormelis godt sammen.
Pisk æggehviden let sammen med en gaffel og ælt den i lidt
ad gangen.
Konsistensen skal være blød, men ikke klistret.
2. Bruges kransekageringe skal de bare lægges på en velsmurt
bageplade, drysses med mel og fjernes igen.
Herved fremkommer størrelsen på ringene.
3. Eller rul kransekagemassen i 2 cm tykke pølser og skær
dem ud i følgende mål:
8 cm, 12 cm, 16 cm.
Fortsæt med at øge længden af stykkerne med 4 cm.
Der skal blive 8 stykker.
Sæt ovnen på 230 °C.
4. Form stykkerne til ringe og tryk dem let foroven, så de
danner en »tagryg«.
Bag dem gyldne midt i ovnen på den smurte plade eller plade
beklædt med bagepapir, 8-10 min.
Lad dem afkøle på pladen, de er bløde, mens de er varme.
Glasur:
5. Rør flormelis med æggehvide og eddike.
Kom glasuren i et pergamentkræmmerhus, klip et lille hul i
spidsen og sprøjt tværstriber på de afkølede kransekageringe.
Karamel:
6. Smelt sukkeret lysebrunt og rør melet i. Tag det straks
fra varmen.
Montering:
7. Læg den største ring på et fad.
Lim den næststørste ring fast med lidt karamel.
Fortsæt med at lime ringene på i faldende størrelse indtil
den karakteristiske form kommer frem.
Tips: Kransekage kan ikke bages i varmluftovn.
Kransekagen kan pyntes med flag, billeder, knallerter og
topfigurer (fås på bestilling hos bageren eller i specialforretninger).
Ønskes en større kransekage, fordobles portionen og dejen
rulles ud til stænger efter samme princip: de skal fortsat øges med 4 cm.
Smeltet chokolade kan bruges til at lime kagen sammen med.
Kransekage
1. Ælt marcipan og flormelis godt sammen.
Pisk æggehviden let sammen med en gaffel og ælt den i lidt
ad gangen.
Konsistensen skal være blød, men ikke klistret.
2. Bruges kransekageringe lægges de på en velsmurt bageplade
der drysses med mel.
Fjern dem igen.
Herved fremkommer størrelsen på ringene.
3. Eller rul kransekagemassen i 2 cm tykke pølser og skær
dem ud i 8 cm, 12 cm, 16 cm og fortsæt med at øge længden af stykkerne med 4
cm.
Der skal blive 8 stykker.
Sæt ovnen på 230 °C.
4. Form stykkerne til ringe på pladen og tryk dem let
foroven, så de danner en »tagryg«.
Bag dem gyldne midt i ovnen, 8-10 min.
Lad dem køle af på pladen, de er bløde, mens de er varme.
Glasur:
5. Form et lille pergament-kræmmerhus, klip et lille hul i
spidsen.
Rør flormelissen sammen med æggehvide og eddike.
Fyld glasuren i kræmmerhuset og sprøjt tynde tværstriber på
de afkølede kransekageringe.
Karamel:
6. Smelt sukkeret lysebrunt og rør melet i.
Tag det straks fra varmen.
Montering:
7. Læg den største ring på et fad.
Lim den næststørste ring fast med lidt karamel.
8. Fortsæt med at lime ringene på i faldende størrelse,
indtil den karakteristiske kegleform kommer frem.
Kransekagestykker:
Skær kransekagemassen stykker på 7 cm, tryk dem i facon og
bag dem 10 min.
Kom glasur på, når de er kolde.
Lidt blød nougat kan rulles i stængerne, før de formes
endeligt.
Kransekagekonfekt:
Dejen sprøjtes ud i rosetter. Tryk en nød, en valnød eller
et cocktailbær oveni.
Bag ca 8 min.
Der fås små kulørte papirs- eller aluforme til konfekten.
Speciel kransekagemasse og bagemarcipan kan købes i
supermarkeder.
Benyt samme fremgangsmåde eller følg brugsanvisningen på
emballagen.
Hjemmelavet
marcipanmasse:
Skold og smut 250 g mandler og tør dem 10 min. i ovnen ved
100 °C.
Mal dem meget fint gennem en mandelkværn.
Ælt 350 g sukker og 1½ æggehvide i.
Ælt, til dejen er ensartet blød, men ikke klistret.
Følg opskriften ovenfor.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kransekage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------