Logo

Kransekage med 8 ringe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kransekage med 8 ringe 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 10 min. Svær at lave. Høj pris. (6-8 personer) 

 
# Ingredienser til Kransekage
500 g rå marcipan
200 g flormelis (knap 4 dl)
ca 1 æggehvide

 
Glasur:
150 g flormelis
1 æggehvide
½ tsk eddike

 
Karamel:
45 g sukker (½ dl)
1 tsk hvedemel
Evt. kransekageringe
*
Sådan laves Kransekage
1. Ælt marcipan og flormelis godt sammen.
Pisk æggehviden let sammen med en gaffel og ælt den i lidt ad gangen.
Konsistensen skal være blød, men ikke klistret.

 
2. Bruges kransekageringe skal de bare lægges på en velsmurt bageplade, drysses med mel og fjernes igen.
Herved fremkommer størrelsen på ringene.

 
3. Eller rul kransekagemassen i 2 cm tykke pølser og skær dem ud i følgende mål:
8 cm, 12 cm, 16 cm.
Fortsæt med at øge længden af stykkerne med 4 cm.
Der skal blive 8 stykker.
Sæt ovnen på 230 °C.

 
4. Form stykkerne til ringe og tryk dem let foroven, så de danner en »tagryg«.
Bag dem gyldne midt i ovnen på den smurte plade eller plade beklædt med bagepapir, 8-10 min.
Lad dem afkøle på pladen, de er bløde, mens de er varme.

 
Glasur:
5. Rør flormelis med æggehvide og eddike.
Kom glasuren i et pergamentkræmmerhus, klip et lille hul i spidsen og sprøjt tværstriber på de afkølede kransekageringe.

 
Karamel:
6. Smelt sukkeret lysebrunt og rør melet i. Tag det straks fra varmen.

 
Montering:
7. Læg den største ring på et fad.
Lim den næststørste ring fast med lidt karamel.
Fortsæt med at lime ringene på i faldende størrelse indtil den karakteristiske form kommer frem.

 
Tips: Kransekage kan ikke bages i varmluftovn.
Kransekagen kan pyntes med flag, billeder, knallerter og topfigurer (fås på bestilling hos bageren eller i specialforretninger).
Ønskes en større kransekage, fordobles portionen og dejen rulles ud til stænger efter samme princip: de skal fortsat øges med 4 cm.
Smeltet chokolade kan bruges til at lime kagen sammen med.

 
Kransekage


Kransekage med 8 ringe 
1. Ælt marcipan og flormelis godt sammen.
Pisk æggehviden let sammen med en gaffel og ælt den i lidt ad gangen.
Konsistensen skal være blød, men ikke klistret.


Kransekage med 8 ringe 

2. Bruges kransekageringe lægges de på en velsmurt bageplade der drysses med mel.
Fjern dem igen.
Herved fremkommer størrelsen på ringene.


Kransekage med 8 ringe 

3. Eller rul kransekagemassen i 2 cm tykke pølser og skær dem ud i 8 cm, 12 cm, 16 cm og fortsæt med at øge længden af stykkerne med 4 cm.
Der skal blive 8 stykker.
Sæt ovnen på 230 °C.


Kransekage med 8 ringe 

4. Form stykkerne til ringe på pladen og tryk dem let foroven, så de danner en »tagryg«.
Bag dem gyldne midt i ovnen, 8-10 min.
Lad dem køle af på pladen, de er bløde, mens de er varme.


Kransekage med 8 ringe 

Glasur:
5. Form et lille pergament-kræmmerhus, klip et lille hul i spidsen.
Rør flormelissen sammen med æggehvide og eddike.
Fyld glasuren i kræmmerhuset og sprøjt tynde tværstriber på de afkølede kransekageringe.


Kransekage med 8 ringe 

Karamel:
6. Smelt sukkeret lysebrunt og rør melet i.
Tag det straks fra varmen.


Kransekage med 8 ringe 

Montering:
7. Læg den største ring på et fad.
Lim den næststørste ring fast med lidt karamel.


Kransekage med 8 ringe 

8. Fortsæt med at lime ringene på i faldende størrelse, indtil den karakteristiske kegleform kommer frem.

 
Kransekagestykker:
Skær kransekagemassen stykker på 7 cm, tryk dem i facon og bag dem 10 min.
Kom glasur på, når de er kolde.
Lidt blød nougat kan rulles i stængerne, før de formes endeligt.

 
Kransekagekonfekt:
Dejen sprøjtes ud i rosetter. Tryk en nød, en valnød eller et cocktailbær oveni.
Bag ca 8 min.
Der fås små kulørte papirs- eller aluforme til konfekten.
Speciel kransekagemasse og bagemarcipan kan købes i supermarkeder.
Benyt samme fremgangsmåde eller følg brugsanvisningen på emballagen.

 
Hjemmelavet marcipanmasse:
Skold og smut 250 g mandler og tør dem 10 min. i ovnen ved 100 °C.
Mal dem meget fint gennem en mandelkværn.
Ælt 350 g sukker og 1½ æggehvide i.
Ælt, til dejen er ensartet blød, men ikke klistret.
Følg opskriften ovenfor.

 
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kransekage

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.890 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her