Gurkemeje og ingefær er nogle af de mest brugte krydderier i
de asiatiske køkken. Her kombinerer vi dem i lækre, smagfulde småkager.
✅ Opskriften er let og
gennemtestet. Til 12 personer. 45 minutter.
# Ingredienser
140 g smør
300 g hvedemel
140 g sukker
½ tsk vaniljesukker
2 æg
2 tsk fintrevet frisk gurkemejerod
2 spsk citronskal
2 tsk friskrevet ingefær
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt gurkemeje
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 dl sukker - til at rulle kagerne
i
*
Sådan gør du
1. Pisk smør, du har taget ud af køleskabet, så det har
stuetemperatur, samt sukker og vanilje luftigt i en skål.
2. Kom æg i og pisk videre.
3. Kom friskrevet ingefær, gurkemeje og fintrevet citronskal
i og vend rundt.
4. Vend alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
Kom så de tørre ingredienser ned i
5. Tilsæt smørblandingen lidt ad gangen, mens du pisker.
6. Form forsigtigt små bolde på størrelse med en femkrone.
7. Kom et par dl sukker i en lille skål.
Vend kuglerne forsigtigt i sukkeret.
De skal ikke dækkes helt, bare lige få lidt sukker.
8. Sæt kagerne med lidt mellemrum på bagepapir.
Bages ved 180/200 °C varme i cirka 10 min.
9. Kagerne skal løfte sig lidt fra papiret og sprække lidt
på toppen.
I weekenden er det tilladt at glemme kulhydrater,
nytårsforsæt og motionsplaner. I stedet skal du tænde ovnen og bage en lækker
kage til venner og familie. Det smager meget bedre end en løbetur.
Vil du se flere dejlige opskrifter med småkager - så se HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter.