Bag din egen hjemmelavede lagkagebund. Det er nemt, da du
bager én tyk bund og derefter kan deler den i 3 tynde bunde - det er let når du først kommer i gang.
45 min. 1 portion
# Ingredienser til 1 lagkage:
4 æg
150 g sukker (ca. 1¾ dl)
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk bagepulver
*
Sådan laver du bunde til 1 lagkage:
Pisk æg og sukker til en meget luftig æggesnaps.
Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt (drysset
gennem en sigte) i æggesnapsen.
Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
Skub forsigtigt dejen ud mod siden med bagsiden af en ske,
så der en lille fordybning i midten - på den måde undgår du at kagen hvælver på
midten, når den er bagt.
Bag kagen nederst i ovnen - ca. ½ time ved 200 C°
Dæk kagen med bagepapir hvis den er ved at blive for mørk.
Vend kagen ud af formen (så den har toppen nedad) og lad den
køle af på en bagerist.
Del kagen i 3 lagkagebunde.
Tips til lagkagebunde
Hvis du vil lave en lagkage med mørke bunde, kan du udskifte
ca. 25 g = ½ dl af hvedemelet med ½ dl kakao.
Se opskrifter på lækker lagkage her.