Her har vi kombineret to favoritter i
en! Disse chokolade-tern er marmorerede med cremet cheesecakeglasur. Bedst 24
timer i døgnet
• Kvark og Philadelphia light
indeholder mindre fedt end flødeoste.
Forberedelse 20 min. Tilberedning
40-45 min. 16 tern
# Ingredienser
½ dl letmælk
½ dl olie eller flydende margarine
¾-1 dl æblejuice
2 æg
1 tsk vaniljesukker
2½ dl (150 g) hvedemel
1½ dl + 2 spsk sukker
1 dl kakao
½ tsk bagepulver
1 dl (50 g) hakket blokchokolade
½ dl (30 g) hakkede valnødder
120 g kvark eller Philadelphia light
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C.
Beklæd en bageform (20x20 cm) med
bagepapir.
Stil til side.
2. Rør mælk, fedtstof, æblejuice, 1 æg
og vaniljesukker
godt sammen.
3. Bland i en anden skål mel, 1½ dl
sukker, kakao og
bagepulver. Bland det godt.
Rør hakket chokolade og valnødder i.
Tilsæt mælkeblandingen og rør det til
en ensartet masse.
Spæd evt med mere æblejuice.
Hold 1 dl dej tilbage og hæld resten i
bageformen.
4. Rør osten, det resterende æg og
resten af sukkeret
til en ensartet masse.
Hæld det over chokoladedejen i
bageformen.
Dryp den gemte chokoladedej over.
Træk en kniv gennem dejen, så den
marmoreres.
5. Bag midt i ovnen 40-45 min, til
kagen er gennembagt.
Lad den køle af på en rist.
Vend kagen ud og skær den i tern.
Marmorerede choko-tern:
Energi: pr. stk/portion: Kcal 162 = kJ
679
Kulhydrat 20 g Protein 4 g Fedt,8 g
(44%) Fibre 2 g
Tips
~
Marmorer kagen ved hjælp af en smøre- eller bordkniv.
Skær igennem dejen
tværs over bageformen i et
slingrende
mønster.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.