Logo

Mazariner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mazariner 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 45 min. Hviletid, dej: mindst 1 time. Bagetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Mængde: 12 stk.

 
# Ingredienser til Mazariner
Mørdej:
hvedemel (ca 2½ dl)
110 g smør
2 spsk sukker
½ æg

 
Fyld:
smør
3 spsk sukker
100 g marcipan
1½ æg
1 spsk hvedemel
piskefløde

 
Pynt:
mørk chokolade
12 halve valnøddekerner
Linseforme
*
Sådan laves Mazariner
Dej:
1. Hak det kolde smør ud i melet og smuldr det grynet med fingrene.
Bland sukkeret i.
Pisk ægget let sammen med en gaffel og saml hurtigt dejen med det.
Pak dejen i folie eller læg den tildækket i en skål, og lad den hvile koldt mindst 1 time.

 
Fyld:
2. Rør smør og sukker lyst og skummende.
Riv den kolde marcipan på råkostjernet og rør den i.
Tilsæt de sammenpiskede æg lidt ad gangen.
Rør hvedemel og piskefløde i med let hånd.

 
3. Sæt ovnen på 170 °C.

 
4. Smør linseformene let.
Rul dejen ud på et melet bord til få mm's tykkelse og stik dej plader ud i en størrelse, der passer i formene.
Brug en udstikker eller et glas.
Tryk dejcirklerne i formene og kom en spsk fyld i hver.

 
5. Bag mazarinerne gyldne nederst i ovnen, ca 20 min.
Lad dem svale, før de vendes ud af formen for at blive helt kolde.

 
Pynt:
6. Smelt chokoladen over ikke for varmt vandbad og smør eller pensl et tyndt lag på kagerne.
Anbring en halv valnøddekerne på hver, før chokoladen stivner helt.

 
Tips: Mazariner smager bedst kolde.
Glasur kan erstatte chokoladen, og andre nødder eller smuttede mandler kan erstatte valnødderne.
Kan fryses. Holdbarhed: 4 måneder.

 
Nøddemazariner:
Fremgangsmåden er den samme som ovenfor angivet, kun fyldet i pkt. 2. erstattes af:
Nøddefyld:
Rør smør blødt med sukker.
Hak nøddekerner og rør det i sammen med 1 sammenpisket æg.

 

Se alle de bedste opskrifter med Mazarin

Se alle de bedste opskrifter med Kagelinser

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.536 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her