Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 45 min. Hviletid, dej: mindst 1 time. Bagetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Mængde: 12 stk.
# Ingredienser
til Mazariner
Mørdej:
hvedemel (ca 2½ dl)
110 g smør
2 spsk sukker
½ æg
Fyld:
smør
3 spsk sukker
100 g marcipan
1½ æg
1 spsk hvedemel
piskefløde
Pynt:
mørk chokolade
12 halve valnøddekerner
Linseforme
*
Sådan laves Mazariner
Dej:
1. Hak det kolde smør ud i melet og smuldr det grynet med
fingrene.
Bland sukkeret i.
Pisk ægget let sammen med en gaffel og saml hurtigt dejen
med det.
Pak dejen i folie eller læg den tildækket i en skål, og lad
den hvile koldt mindst 1 time.
Fyld:
2. Rør smør og sukker lyst og skummende.
Riv den kolde marcipan på råkostjernet og rør den i.
Tilsæt de sammenpiskede æg lidt ad gangen.
Rør hvedemel og piskefløde i med let hånd.
3. Sæt ovnen på 170 °C.
4. Smør linseformene let.
Rul dejen ud på et melet bord til få mm's tykkelse og stik dej plader ud i en
størrelse, der passer i formene.
Brug en udstikker eller et glas.
Tryk dejcirklerne i formene og kom en spsk fyld i hver.
5. Bag mazarinerne gyldne nederst i ovnen, ca 20 min.
Lad dem svale, før de vendes ud af formen for at blive helt
kolde.
Pynt:
6. Smelt chokoladen over ikke for varmt vandbad og smør
eller pensl et tyndt lag på kagerne.
Anbring en halv valnøddekerne på hver, før chokoladen
stivner helt.
Tips: Mazariner smager bedst kolde.
Glasur kan erstatte chokoladen, og andre nødder eller
smuttede mandler kan erstatte valnødderne.
Kan fryses. Holdbarhed: 4 måneder.
Nøddemazariner:
Fremgangsmåden er den samme som ovenfor angivet, kun fyldet
i pkt. 2. erstattes af:
Nøddefyld:
Rør
smør blødt med
sukker.
Hak
nøddekerner og rør det i sammen med 1 sammenpisket æg.
Se alle de bedste opskrifter med Mazarin
Se alle de bedste opskrifter med Kagelinser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------