Medaljer er en af de helt klassiske gamle konditorkager. Her
får du den nemmeste opskrift på de lækreste sprøde medaljer med vaniljecreme og
glasur.
Til 8 små el. 4
store kager
# Ingredienser
Dej:
150 g hvedemel
30 g kartoffelmel
60 g flormelis
80 g smør
1-2 spsk vand
Fyld:
50 g sukker
½ vaniljestang
2 spsk majsstivelse
1 æg
1 æggeblomme
1 dl mælk
1½ dl fløde
Pynt:
200 g flormelis
1 spsk kakao
Lidt kogende vand
* Tilberedning
Bland hvedemel,
kartoffelmel og flormelis og hak smørret i.
Saml hurtigt dejen
med vandet og stil den på køl i mindst 30 min.
Fyld:
Pisk sukker, kornene
fra vaniljestangen, majsstivelse, æg og
æggeblommer sammen.
Varm mælk og fløde
med den tomme vaniljestang
op til kogepunktet.
Hæld den varme fløde
i æggemassen, mens der piskes,
kom blandingen
tilbage i gryden og varm op under omrøring,
til cremen tykner.
Kom film direkte på
overfladen af cremen og stil den på køl,
til den er helt
kold.
Rul dejen ud i 3
mm's tykkelse og udstik 8 stor el. 16 små cirkler.
Læg dem på en plade
med bagepapir, bag dem i 8 min ved 200 °C
og lad dem køle af
på en rist.
Pynt:
Rør flormelis med
vand, del glasuren i to og kom kakao i den ene.
Pynt halvdelen af
kagerne med glasur og læg dem sammen med cremen.
Se alle de bedste opskrifter med Kager, roulader og lagkager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------