De små kager toppes
med en sødfrisk creme af mascarpone, vendt med blåbær og vanilje. Kagerne er
utrolig delikate og oplagte som dessert - et kæmpe hit ✅
8-10 stk.
Arbejdstid: 30 min plus hviletid. Bagetid: ca 20 min.
# Ingredienser
Minitærter:
4 æggeblommer
150 g sukker
150 g blødt smør
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 tsk groft salt
Topping:
250 g mascarpone
75 g flormelis
korn af 1 stang
vanilje
200 g frosne optøede blåbær
4 runde
udstikkeforme i metal ca 8 cm diameter
* Tilberedning
1. Kom æggeblommerne
i en skål, og pisk dem med sukkeret.
Tilsæt smørret, og
rør godt.
2. Bland mel med
bagepulver og salt, og rør det i dejen.
Læg dejen i
køleskabet i ca 1 time.
3. Tænd ovnen på 160
°C.
4. Rul dejen ud
mellem to stykker bagepapir i ca 5 mm's tykkelse.
5. Udstik dejen med
formene, og lad formene sidde.
Fjern den overflødig dej.
6. løft forsigtigt
dejen inkl. form over på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne i ca 20
min, til de er gyldne.
Afkøl kagerne. Gentag med resten af dejen.
7. Pisk mascarpone
tyk med flormelis og vaniljekorn med en håndmikser.
Vend forsigtigt med
optøede blåbær.
Top kagerne med cremen.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.