Bunden
er let og lækker, tilberedt af marengs og hasselnødder. Cremen er supernem at
lave; det hele piskes sammen med en håndmikser i en skål.
1
roulade til ca. 8 personer. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 35 min.
#
Ingredienser til nøddemarengsroulade med brombærcreme:
Rouladebund:
75
g hasselnødder
5
æggehvider (1⅔ dl)
1
knsp salt
225
g sukker
1 tsk
majsstivelse
1 tsk
citronsaft
75
g hasselnøddeflager
2 spsk
sukker (til bagepapiret)
Brombærcreme:
2½
dl cremefraiche 38%
2½
dl piskefløde
4 spsk
flormelis
1 tsk
vaniljepulver
250
g friske brombær
Pynt:
2 spsk
flormelis
150
g friske brombær
mynteblade
*
Sådan
laver du nøddemarengsroulade med brombærcreme:
Rist
hasselnødderne på en tør pande. gnid hinderne af dem i et viskestykke. og hak
dem groft.
Pisk
æggehviderne stive med salt. og pisk sukker i lidt ad gangen. til det bliver en
tyk marengs.
Pisk
majsstivelse og citronsaft i. og tilsæt de hakkede hasselnødder.
Bred
dejen ud på en bageplade med bagepapir (ca. 30x35 cm). drys med hasselnøddeflager,
og bag den midt i ovnen ved 160 °C i 30-35 min. til den er gylden på overfladen
og gennembagt, men ikke tør.
Vend
kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og lad den afkøle under et
viskestykke.
Pisk
cremefraiche, piskefløde, flormelis og vanilje til en creme.
Tilsæt
brombær, og pisk et øjeblik, så bærrene går lidt i stykker.
Træk
bagepapiret af rouladebunden. og smør cremen på.
Rul
kagen sammen ved hjælp af bagepapiret, og sæt den koldt i mindst 2 timer.
Pynt
med brombær. sigtet flormelis og mynteblade.
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD