Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 15 min. Skal hvile, dej: ca 1 time. Bagetid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Mængde: ca 40 stk.
# Ingredienser
til Nøddesnegle, salte
3 plader frossen butterdej (255 g)
Fyld:
75 g (hassel)nøddekerner (1½ dl)
1 tsk groft salt
¼ tsk knust allehånde
Til pensling: 1 lille æg
*
Sådan laves Nøddesnegle, salte
1. Skil butterdejspladerne og læg dem til optøning i 20 min.
Fyld:
2. Mal eller hak imens nøddekernerne fint.
Bland dem med salt og allehånde.
3. Pensl butterdejspladerne med en anelse vand og læg dem
oven på hinanden.
Rul dem til en plade på ca 15x45 cm og godt ½ cm tyk på et
melet bord.
Fordel fyldet over dejen og rul det godt ned i dejen med
kagerullen.
4. Pensl kanterne med sammenpisket æg.
Rul dejen tæt sammen på den lange led som en roulade.
Pak folie om og sæt den i køleskabet 1 time.
Sæt ovnen på 200 °C.
5. Skær rouladen i 1-1½ cm tykke skiver.
Læg dem på en letsmurt, letmelet plade eller på en plade
beklædt med bagepapir.
Pensl let med sammenpisket æg og bag rouladeskiverne gyldne
og sprøde ca 15 min. på ovnens midterrille.
Lad sneglene køle af utildækket på en bagerist.
Tips: Server sneglene til drinks sammen med grønsager
og Dip.
Sneglene smager bedst nybagte.
De holder sig sprøde et par timer og kan evt lunes i ovnen
inden serveringen.
Se alle de bedste opskrifter med Nødder
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------