Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: ca 1 time. Ovntid: 8-10 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Mængde: ca 10 stk.
# Ingredienser
til Ostelinser
Linsedej:
75 g smør
100 g hvedemel (ca 1¾ dl)
1 spsk vand
Fyld:
50 g ost (emmentaler eller gruyere)
1 tsk mild paprika
1 dl piskefløde
1 æg
1 æggehvide
Linseforme
*
Sådan laves Ostelinser
Linsedej:
1. Hak smørret i melet og smuldr det grynet.
Tilsæt vandet og saml hurtigt dejen.
2. Læg dejen indpakket køleskabet ca 1 time.
Fyld:
3. Riv osten fint. Bland den med paprika.
4. Rør fløden og ægget i.
5. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i
osteblandingen.
Linser:
6. Sæt ovnen på 200 °C.
Rul dejen tyndt ud på et melet bord og beklæd velsmurte
linseforme med den.
Fordel fyldet i linseformene og sæt dem i ovnen 8-10 min.
Servering:
Løsn linserne i kanten med en skarp kniv, og vip eller bank
dem ud af formene.
Lad dem blive kolde utildækkede på en rist.
Anret dem på et fad.
Tips: Server ostelinserne efter hovedretten fx med
blegselleri til.
Eller som tilbehør til en grønsagssuppe.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------