Egentlig er den en krydsning mellem en kage og et brød. Den klassiske julekage, som består af en blød og luftig gærdej, som er fyldt med rosiner og kandiseret frugt. Det er meget nemt selv at bage en panettone. Prøv idag
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ½ time. Iblødlægning,
rosiner: ½ time. Hævetid: 2 timer. Bagetid: 50 min. Middelsvær at lave. Mellem
pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Panettone
Fyld:
1½ dl mælk
100 g rosiner
syltet pomeransskal
100 g kandiseret sukat
50 g syltet citronskal
reven skal af 1 usprøjtet citron
Dej:
2½ dl mælk
50 g gær
hvedemel (ca 11½ dl)
2 æggeblommer
2 hele æg
sukker (ca 1½ dl)
100 g smør
1 tsk salt
Til pensling: 1 æg
Endvidere: smør
Springform,
Alufolie
*
Sådan laves Panettone
1. Lun mælken og sæt rosinerne i blød heri ½ time.
Hæld overskydende mælk fra.
Skær de syltede skaller i terninger og bland dem med rosiner
og reven citronskal.
Dej:
2. Smelt smørret og stil det til side.
Lun mælken knap håndvarm () og smuldr gæren i.
Rør den ud i mælken.
Læg melet i en bunke på bordet og laven stor fordybning i
midten.
Kom mælke-gærblandingen, æggeblommerne, de hele æg, sukkeret
og saltet i fordybningen og pisk det let sammen med en gaffel.
3. Pisk i cirkelbevægelser melet ind i væsken.
Hæld smeltet smør i lidt ad gangen.
Når melet er ved at være æltet ind, tilsættes fyldet.
Ælt nu dejen forsigtigt med hænderne, til den er let og
smidig.
4. Smør en springform og drys den let med mel.
Lav en
høj krave af alufolie holdt sammen med clips.
Kom dejen i formen og lad den hæve lunt og tildækket 2
timer.
5. Sæt ovnen på 180 °C.
6. Skær et kryds i dejens overflade med en skarp kniv.
Pisk ægget let sammen og pensl dejen.
Kom smørret i krydset.
7. Bag kagen på nederste ovnrille, ca 50 min.
Lad kagen svale lidt i formen, inden ringen løsnes.
Tips: Du kan evt. lade rosiner blive blødt op i
spiritus, fx rom, eller en likør efter smag – det giver en god smag til kagen.
Syltet citronskal er vanskelig at få herhjemme, men kan
erstattes af syltet pomeransskal.
Panettone er en italiensk julekage fra Milano-området. Panettone
minder mere om brød end kage. Den spises i månedsvis og længe efter, at den er
blevet tør.
Opbevar kagen i folie eller plastpose.
Kan fryses, men holder fint uden. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Panettone
Panettone er en italiensk type sødt gærbrød oprindeligt fra
Milano, som normalt tilberedes og nydes til jul og nytår i det vestlige,
sydlige og sydøstlige Europa såvel som i Latinamerika, Eritrea, Australien, De
Forenede Stater og Canada.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------