Kaffepauseklassiker der gør det nemt at slippe af med
kedelig og tør kage. Studenterbrødene holder en uges tid, hvis du kan lade dem
stå.
✅ Opskriften er let og
gennemtestet. Til 8 personer
# Ingredienser
400 g kage, fx sand eller
chokoladekage, muffins eller brownie
3 spsk kakaopulver
100 g solbærmarmelade, hindbær
eller orangemarmelade
50 g nougat eller mørk chokolade,
smeltet
2 spsk krydret mørk rom eller kaffe
200 g mørk chokolade til overtræk,
smeltet
mandelflager, kokosmel, havsalt
eller krymmel til drys
*
Sådan gør du
1. Smuldr kagen i en skål og tilsæt resten af
ingredienserne.
2. Ælt massen sammen med hænderne eller brug en røremaskine,
til den er ensartet og sammenhængende.
3. Læg evt. massen på køl i 1 time til den er fast og
lettere at forme.
4. Del massen i 2 og rul hver til en lang smal rulle.
Skær rullerne i 5-7cm stykker, dyp dem i smeltet chokolade
og drys evt med pynt.
5. Lad chokoladen størkne inden servering, sæt evt.
studenterbrødene på køl, så størkner chokolade hurtigere
Tips: Brug i stedet kagemassen til romkugler. Tril
kagemassen til 10-15 kugler, pensl med chokolade og rul dem i kokos.
INFO: Studenterbrød er en lille men massiv kage der bages på
en dejbund med hindbærsyltetøj og dekoreres med krymmel og glasur. Da dejen
fremstilles af gammelt wienerbrød, er det en billig kage, og derfor er det en
populær spise for studerende. Deraf kommer navnet studenterbrød.
I weekenden er det tilladt at glemme kulhydrater,
nytårsforsæt og motionsplaner. I stedet skal du tænde ovnen og bage en lækker
kage til venner og familie. Det smager meget bedre end en løbetur.
Vil du se flere dejlige opskrifter med kager - så se HER eller romkugler HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter...