Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 35 min. Bagetid: ca 40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
6 personer.
# Ingredienser
til Toscakage
Dej:
2 æg
120 g sukker (ca. 1½ dl)
120 g smør
100 g hvedemel (knap 2 dl)
Toscamasse:
100 g mandler (2 dl)
75 g sukker (knap 1 dl)
50 g smør
1 spsk hvedemel
2 spsk fløde
smør til formen
Springform
*
Sådan laves Toscakage
Dej:
1. Sæt ovnen på 180 °C.
Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
Smelt smørret og lad det svale lidt.
2. Rør melet i æggeblandingen og tilsæt det smeltede,
afsvalede smør.
Kom dejen i en smurt springform og forbag den 20-25 min. på
ovnens midterrille.
Toscamasse:
3. Skold og smut mandlerne, høvl dem i flager eller hak dem
groft.
4. Bland sukker, smør, hvedemel og fløde i en gryde.
Varm blandingen op under omrøring og lad den få et kort
opkog.
Bland mandlerne i.
5. Hæld toscamassen over den halvbagte kage.
Sæt atter kagen i ovnen og lad den bage yderligere 10-15 min,
til overfladen er gylden og fast.
Tips: Kagen kan flækkes og lægges sammen med Kagecreme, enkel, Creme anglaise, Nøddecreme eller
mokkacreme, se Eclairs.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Toscatærte:
Lav en mørdej af 150 g hvedemel, 100 g smør, 50 g sukker og ½
æg.
Se Mørdej.
Beklæd en tærteform med dejen og forbag den ved 200°C i 10 min.
Fyld bunden med en dobbelt portion toscamasse og bag tærten
gylden.
Se alle de bedste opskrifter med Tosca
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
INFO: Tosca er en opera i tre akter af Giacomo Puccini
komponeret 1900. Handlingen foregår i Rom omkring 1800. librettoen er af Luigi
Illica og Giuseppe Giacosa, og baserer sig på Victorien Sardous drama i fem
akter La Tosca. Puccini så dette stykke på fransk med Sarah Bernhardt i
hovedrollen i Milano i 1889.
-----------
ooo OÔO ooo -----------