Prøv
at bage disse søde, hjerteformede cheesecakes til Valentinsdag den 14. februar.
Dem er der ingen, der kan stå for. Kagen kan også bages i springform, og du kan
selvfølgelig servere den hele året.
Arbejdstid:
30 min. Bagetid: 50 min. Ikke Fryse-egnet. (6 stk.)
# Ingredienser til Valentins-cheesecake:
Bund:
125
g digestive kiks
50 g
smeltet smør
Fyld:
150
g frosne jordbær eller hindbær (optøede)
200
g flødeost
125
g græsk yoghurt el. lign
100
g sukker
1
spsk hvedemel
1
økologisk citron (fintrevet skal + 1 spsk saft)
2 æg
Topping:
75
g frosne jordbær eller hindbær
½
dl vand
1
spsk sukker
1½
blad husblas
Pynt:
friske
bær
*
Sådan
laver du Valentins-cheesecake:
Tænd
ovnen på 160 °C.
Knus
kiksene og rør dem sammen med smør.
Pres
massen ud i 6 smurte (hjerte)portionsforme eller 1 springform og bag dem i
ovnen 10-12 min, til overfladen er gylden.
Blend
de optøede bær med flødeost og yoghurt og tilsæt sukker, mel, citronskal,
citronsaft og æg.
Hæld
cremen i formene og sæt dem i ovnen, til cremen akkurat er stivnet det tager
ca. 30 min. for portionsforme og ca. 45 min. for en stor springform.
Tjek
med en tandstikker, om cremen er gennembagt.
Lad
kagerne køle lidt af og sæt dem i køleskab et par timer.
Kom
frosne bær, vand og sukker i en gryde og damp blandingen under låg i 5 min.
Si
saften og mål den; der skal være 1 dl - tilsæt vand, hvis der ikke er nok.
Udblød
husblassen i koldt vand, knug vandet af og smelt den i den varme saft.
Lad
geléen køle lidt af og fordel den over kagerne.
Stil
dem tilbage i køleskabet indtil servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD