Baby må spise grød fra 4 mdr.
Varier mellem de
forskellige grødopskrifter, og brug både mel og flager, så dit barn også lærer
at tygge. Smag selv på grøden, inden du giver den til baby. Det er den bedste
måde at vurdere, om grøden har kogt længe nok og smager tilfredsstillende.
Giv frisk eller kogt
frugtmos i grøden eller som dessert, hver gang du giver grød. Du kan også rive
og bagefter hakke forskelligt frisk frugt med og uden skræl og give i grøden,
alt efter hvor godt din baby tygger. Bruger du friske frugter i grøden, skal
grøden spises med det samme, og kan ikke gemmes. Vil du gemme grød med frugt,
skal frugterne være kogte. Du kan også komme grønsagsmos i grøden. I
opskrifterne er der forslag til frugt- og grønsagsmos. Det er svært at
tilberede små mængder grød, så alle opskrifter kan heldigvis holde sig på køl
et par dage eller fryses. De 5 grødopskrifter kan tilberedes igen og igen i
hele første leveår samt efterfølgende år.
Baby 4+ mdr - Babygrød
En god begyndergrød
uden gluten. Grøden har en rigtig god smag, fordi den er blandet af forskelligt
mel. Sammen med en flydende frugtmos får din baby en dejlig smagsoplevelse.
#
¼ dl hirseflager
¼ dl boghvedemel
½ dl majsmel
3 dl vand
1 tsk smør med top
1 tsk olie
*
Blend hirseflagerne
til fint mel.
Kom det i en lille
gryde sammen med boghvedemel, majsmel og vand, og bring det i kog.
Pisk imens, så
grøden ikke klumper.
Lad grøden simre ved
middel varme i cirka 2-3 minutter, pisk af og til.
Tag gryden af
varmen.
Tilsæt smør og
raspolie, og rør, til smørret er smeltet.
Hæld en lille
portion (cirka ¾ dl) i en skål, og tilsæt ca 2 spsk flydende frugtmos for
inspiration
Frugten gør grøden
cremet og giver god smag. Samtidig afkøler den grøden, så den er spiseklar.
TIPS: Grøden kan også
tilberedes uden at blende hirseflagerne.