Tomatsuppe kan serveres både varm og kold og er ofte brugt
som ingrediens i mere avancerede retter. Tomatsuppe kan både indtages som en
madret og som en drik.
Til 4 personer
# Ingredienser
3 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1 kg tomater (evt. 2 ds flåede tomater)
3-4 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret
½ l vand
1 knsp cayennepeber
1 tsk sukker
2 tsk groft salt
* Tilberedning
Pil skrællen af løgene.
Skær løgene igennem på langs fra rod til top.
Læg det halve løg med den flade side ned mod skærebrættet.
Hold fast i roden af løget.
Skær fra top mod rod, så snittene har ca ½ cm's mellemrum.
Skær ikke igennem roden, den holder løget sammen.
Hak derefter på den anden led, så det bliver til små tern.
Pil skrællen af hvidløgene, og pres dem i en hvidløgspresser.
Skyl tomaterne i koldt vand.
Skær dem i både.
Varm olie i en tykbundet gryde.
Steg løg og hvidløg klare, ca 5 min.
Rør jævnligt med en grydeske.
Løgene må ikke blive brune.
Skyl timiankviste i koldt vand, og kom dem (eller tørret
timian) i gryden.
Kom tomater og vand i gryden.
Lad suppen koge under låg ved svag varme ca 20 min.
Fisk timiankvistene op.
Blend suppen helt jævn.
Tilsæt evt. mere vand, hvis den er for tyk.
Smag suppen til med cayennepeber, sukker og salt.
Se alle opskrifter For børnekokke