Ærter er de umodne frø af planten Almindelig Ært. Det er vigtigt, at ærter til konsum høstes på det rigtige tidspunkt. Plukkes de for tidligt, er bælgene ikke fyldt op, og høstes de et par dage for sent, er
ærterne blevet hårde og melede.
Nyplukkede ærter er allerbedst, for ærter mister hurtigt
smagen, når de er høstet. Sukkerærter og slikærter har søde, spiselige bælge.
Brug ærtespirer i salater.
Ærter. Engelsk: Green peas. Latin: Pisum sativum
Sæson: Dansk: juni-september. Import: april-september
Holdbarhed: 3-4 dage ved 4-6 °C
Anvendelse: Bælgen fjernes. Svind: ca 60%. Anvendes bl.a. rå
i salater, i stuvede retter eller i wokretter.
Frysning: Ja, bælges og blancheres i 1-2 min.
Ærter er de umodne frø af planten Pisum sativum. En stor del
af ærteproduktionen i verden konserveres. Ærterne skal høstes på det rigtige
tidspunkt, så de ikke er for små eller er blevet hårde og melede.
I Danmark har vi en stor produktion af grønne ærter til
konserves og er sammen med det øvrige Skandinavien kendte for den gode
kvalitet. Det skyldes det kølige sommerklima, som er ideelt til ærtedyrkning. Efterhånden
er to andre typer ærter blevet populære. Sukkerærten og slikærten. De
forveksles ofte med hinanden og de mangler begge den seje hinde, som den
almindelige ært har. Det er derfor at hele bælgen kan spises.
Sukkerærter er fladbælgede og høstes før ærterne svulmer.
Slikærter er rundbælgede med kødfulde tykke bælgvægge og plukkes først, når
bælgen er fyldt.
Opskrifter med Ærter
Tilbage til Råvarer.